Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler uzman yardımcısı

Atamamızın Yapılmasını Talep Ediyoruz

Gazete Evrensel'e Engelliler Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Atanmayan Engelli Öğretmenler Grubu (AEÖG) Grup Sözcüsü, atama konusuna vurgu yaptı.

Bilindiği üzere daha önce 26 Nisan 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan EKPSS (Engelli Kamu Personeli Sınavı), Koronavirüs pandemisi nedeniyle üç kez ertelenmiş ve 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilmişti. 

2020 EKPSS Sınavı'na 3 bin 11 kişi katılıp başarılı olmuştu. Ardından 2021 Yılı Şubat Ayı'nda gerçekleştirilen engelli öğretmen atamasında 500 kontenjan verilmişti. Atanamayan ve bir sonraki atamayı bekleyen 2 bin 511 engelli öğretmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi ve atama taleplerini dile getirdi. Kısacası engelli öğretmenler atama yapılmasını bekliyor.

Sosyal medyada yayımladıkları video ile seslerini duyurmaya çalışan Atanmayan Engelli Öğretmenler Grubu (AEÖG) Grup Sözcüsü, “herkes gibi uzun süren eğitim döneminde diğer engelsiz eğitim fakültesi öğrencileriyle aynı koşullarda derslere girip zor koşullar altında diplomalarımızı aldık. Bizler bin bir zorlukla okulunu bitirmiş 2020 EKPSS'ye girmiş atanmayan engelli öğretmenleriz, fakat kontenjanların azlığından maalesef biz de etkilendik. Haziran ayında yapılacak engelli öğretmen atamalarında toplam engelli öğretmen sayımız olan 2 bin 511 kişinin atanmasını talep ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi açıklamalarına göre bile 150 bin öğretmen açığı bulunuyor. 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında 50 ve üzeri işçi çalıştıran kamu işyerlerinde yüzde 4 engelli çalıştırma oranı belirlenmiş iken 2 bin 511 kişinin atanmasının nedenini merak ediyoruz." dedi.

Kişisel ilişkilerini kullanarak yaptıkları görüşmelerde atanmama nedenlerini sorduklarında “Kaynak yok” yanıtını aldıklarını belirten Atanmayan Engelli Öğretmenler Grubu (AEÖG) Grup Sözcüsü, “Biz yapılan kaynak yok açıklamasını samimi bulmuyoruz. Devletimiz istedikten sonra her yere kaynak bulunabiliyor. 2 bin 511 atanmayan engelli öğretmen arkadaşımızın atanmasını istiyor, kaynak yok sözlerini gerçekçi bulmuyoruz. Biz kimseden hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz. Sosyal yardımlarla yaşamak değil mesleğimizi yapmak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendikleri videoda atanmak istediklerini belirten Atanmayan Engelli Öğretmenler Grubu (AEÖG) Grup Sözcüsü, “Haziran ayında yapılacak olan atama döneminde 2 bin 511 engelli öğretmen adayının atanmasını istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.