Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Atanamayan Engelli Memur Adayları 13 Eylül’de Toplanıyor

KamuMeb.net - Lisans mezunu 1897 aday tercih yapmış, 854 aday yerleşmiş ve 246 kontenjan boş kalmıştı. Ön Lisans mezunu 4211 aday tercih yapmış, 465 aday yerleşmiş ve 66 kontenjan boş kalmıştı. Ortaöğretim mezunu 23178 aday tercih yapmış, 502 aday yerleşmiş ve 38 kontenjan boş kalmıştı.

EKPSS 2018/2 Sınav Sonucu ile Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgilere bakacak olursak; Lisans için 999 kontenjan, Ön Lisans için 773 kontenjan, Ortaöğretim için 534 kontenjan ayrılmıştı. Lisans mezunu 5663 aday tercih yapmış, 846 aday yerleşmiş ve 153 kontenjan boş kalmıştı. Ön Lisans mezunu 8785 aday tercih yapmış, 723 aday yerleşmiş ve 50 kontenjan boş kalmıştı. Ortaöğretim mezunu 44049 aday tercih yapmış, 534 aday yerleşmiş ve hiç boş kontenjan kalmamıştı.

Bu tablodan da anlaşılacağı üzere, atanamayan engelli memur adayı sayısı bir hayli fazla. Atamaların sıkça yapılmaması, engelli memur açığını daha da büyütmektedir. Son engelli memur atamasının üzerinden aylar geçti neredeyse bir yıl geride kalacak, hala yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. 2019 Yılının sonuna yaklaşıyoruz ve en yakın zamanda engelli memur atamasının yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Türkiye Engelliler Platformu Ankara İl Temsilciliği’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ‘’Değerli takipçilerimiz, 2018 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının 2019/1 ataması yapılması için 9 aydır yoğun bir şekilde mücadele verdik. Gerek Türkiye Büyük Millet Meclis görüşmelerinde yaptık gerekse Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yaptığımız etkinliklerle süreci hızlandırmaya çalıştık. Ama geldiğimiz bu noktada halen bir olumlu bir adım atılmış değil. 19 Temmuz 2019 tarihinde Engelliler Konfederasyonu kurumu tarafından verdiğimiz mücadele eleştirilmiş ve yok sayılmıştır. Şimdi ise Engelliler Konfederasyonu, 13 Eylül 2019 tarihinde saat 11:00'de Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasına atanamayan engellileri davet ediyor. Engelliler Konfederasyonu tarafından bize oluşturulan linç kampanyasına rağmen bu onurlu mücadeleye biz de destek vereceğiz. Engelli hakları ve sorunları üzerine çalışmalar yapan kişi ve kurumlara yapılan ayrıştırıcı tavırlar, engelli camiasına zarar vermektedir. Bu tavır ve üslup bir an önce bitmesi gerekiyor. Biz her şeye rağmen 13 Eylül 2019 tarihinde, saat 11:00'de Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’ Denilmştir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.