Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Bakan Koca'dan Engelliler Haftası Mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI. Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş kişilerin normal yaşamın gereklerine uyamaması olarak tanımlanır.

ENGELLİLİĞİN NEDENLERİ, örneklerin büyük çoğunluğuna bakıldığında önlenebilir nedenlerdir. Genetik etkenler, akraba evliliği, gebelik sırasında yaşanan sakıncalı ilaç kullanımı, radyasyona maruz kalmak, alkol ve madde kullanımı gibi sorunlar önlenebilir süreçlerdir.

ENGELLİLİĞİN ÖNLENMESİ AMACIYLA doğumdan itibaren tüm bebeklere; yenidoğan işitme taraması, fenilketonüri taraması; biyotidinaz enzim eksikliği ve tiroid hormon eksikliği taraması, gelişimsel kalça çıkıklığı erken tanı ve tedavisi, hemoglobinopati taramaları vd. yapılmaktadır.

Kazalar, psikososyal travmalar vb. de engelliliğin önemli nedenleri arasındadır. Bir bütün olarak bakıldığında, engelliliğin yazgı olmadığını belirtmeliyiz. Sosyal politikalarla yaygın koruyucu uygulamaların toplumda engelli birey oranını AZALTTIĞI KESİNDİR.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNE ihtiyacı olan engelli bireylerimize muayene, tetkik ve tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleri verilmektedir. Yaşam kalitelerinin, yaşama sevinçlerinin artması çabası içinde olarak, engelli vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.