Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Bakan Yanık'tan Engelli Atamaları Açıklaması

Atama Bekleyen engelli memur adayları kontenjan yetersizliği ve atamaların az yapılmasından dolayı mağduriyetlerini dile getirmek adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde buluştular. 

Bu buluşmaya katılamayanlar ise Twitter hesabından #EngellilerAileBakanlığıÖnünde hashtagı üzerinden konu ile ilgili tweet'ler attı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kişisel sosyal medya hesabından engelli atamaları konusunda önemli bir paylaşımda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Kamu kurumlarından talep toplama süreci tamamlandığında engelli vatandaşlarımızın atamalarını en geç 2022 yılı başında yapacağız. En son bütçe görüşmelerinde de konuya dair açıklama yaptık.

Söz konusu platformla ise daha evvel de defaatle görüşerek engelli atamalarını yıl sonunda yapacağımızı konuştuk.

Engelli vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri engellilerin hayata tam, doğal ve eşit katılımı bakışıyla geliştiriyoruz, bu bakış açısıyla hizmete devam edeceğiz." dedi.

Engelli vatandaşların istihdam talebi Meclis'de taşınmış, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen engellileri ilgilendiren konuda açıklama yapmıştı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda en az 10 bin engelli istihdamının açılması gerektiğini söylemişti.

Ülkemizde 7 milyonu aşkın engelli vatandaşın sadaka değil, çalışmak için iş istediğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engellilerin kamuda en az 10 bin kişilik bir istihdam yaratılarak atama yapılmasını beklediklerini vurgulamıştı.

Engellilerin Milli Eğitimde de öğretmen atamaları konusunda pozitif ayrımcılık desteklenmesinin şart olduğunu, iktidarın bu konulara duyarlı olması gerektiğini de belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Örneğin sorunlu kesimlerden engellilere için uygulanan kota oranının yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıkarılması için verdiğimiz kanun teklifi bir türlü Meclis Genel Kurulu’na getirilmemektedir” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.