Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu uzman yardımcısı

Bedensel Engelli Genç Önemli Bir Adım Attı

1991 yılında Karaman’da Spina Bifida'lı (ayrık omurga) olarak dünyaya gelen ve Karaman'da yaşayan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dış Ticaret Önlisans 2. Sınıf olarak eğitimine devam eden Turan Işık, engellilerin sesi olmak amacıyla bir Youtube kanalı kurdu. YouTube Kanalına kendi ismini veren Turan Işık, teaser olarak yayınladığı duyuru ile projelerinden bahsetti.

Birçok alanda başarılı olmuş ve bu başarılara öncülük etmiş insanlarla bir araya gelerek, engellilerin sorunlarına değinecek olan Turan Işık, yayınladığı ilk videosunda kendinden bahsetti ve “Karaman’da yaşıyorum ve doğuştan bedensel engelliyim. 5 yıldır lisansı sporcuyum ve oturarak voleybol alanında sporla uğraşıyorum. Bu beş yıllık süre içerisinde çok fazla engelliyle birlikte oldum. Çok fazla onları dinleme şansım oldu ve başarı hikayelerine şahit oldum. Bu başarı hikayelerini de sizlerle paylaşmak istedim ve bununla ilgili bir kanal açmak istedim. Kanalımda neler olacak kısaca bahsedeyim. Hayatta başarılı olmuş engelli bireyleri sizlerle buluşturacağım. Sanatta, kültürde, sporda, siyasette, edebiyatta ve birçok alanda başarılı olmuş engelli bireyleri sizlerle buluşturacağım. Bunun dışında eğlenceli içeriklerimiz, sosyal deneylerimiz ve bilgi veren içeriklerimiz olacak. Ayrıca engelli bireylerin hayatlarına dokunuş yapmış olan insanları sizlerle buluşturacağım” açıklamasında bulundu ve youtube kanalı “Turan Işık” için destek istedi.

Turan Işık Kimdir?

2010 yılında ilk çalışma hayatına kurumsal bir şirkette müşteri temsilcisi olarak başlayan Turan Işık, 2015 yılında Karaman’da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde bir yıl çalıştı.

2016 yılında Karaman Gençlik Spor Kulübü'nde Oturarak Voleybol (Paravolley) branşında lisanslı sporcu olarak spor camiasina giriş yapan Turan Işık, 2018 yılında Karaman Belediyesi tarafından açılan engelli lokalinde bir yıl çalıştı ve 2018 yılından itibaren de lisanslı satranç oyuncu oldu.

Oturarak Voleybol (Paravolley) ve Satranç branşlarında 1. Kademe Antrenörlük belgesi olan Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonuna bağlı Geleneksel Akıl ve Zeka oyunları 1. Kademe öğretici yetkisine sahip Turan Işık, 2020 yılı sezonu başında Karaman İl Özel İdare Spor Kulübüne transfer oldu ve Oturarak Voleybol (Paravolley) sporuna orada devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.