Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu

Bizlere Gözünüzü ve Gönlünüzü Kapatmayın

Kimi zaman Twitter'da, kimi zaman Instagram'da kimi zaman WhatsApp'ta taleplerini duyurmaya gayret gösteren atama bekleyen engelli vatandaşlar son olarak Cimer üzerinden devlet büyüklerine ulaşmaya çaba gösteriyorlar.

Atama bekleyen engelli vatandaşlar hep birlikte kenetlenerek Cimer aracılığıyla "Sayın Cumhurbaşkanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Çalışma Bakanlığına engelli bireylerin ortak çağrısıdır.

Engelli bireyler olarak, 2018'den itibaren ve pandemi döneminden en çok etkilenen toplumsal grup olduk. Yaklaşık 2 yıldır her mecrada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Temel ihtiyaçlarımızı karşılamak, ilaçlarımızı almak,topluma karışmak, kısacası yaşamak için engelli bireylerin çalışmaya ihtiyacı var.

Dezavantajlı gruplar olarak hayatımızı sürdürmekteyiz, özel sektörlere iş bulamıyoruz, bulsak bile engelli olduğumuz göz ardı edilip, eğitim durumlarımız dikkate alınmadan, çok ağır beden işleri veriyorlar.

Geçmiş dönemde Ekpss'ye giren sayısı ile atama sayısı makul ölçülerde iken 2018 yılından itibaren mağdur durumdayız.

• 2012 > 4861 Kadro

• 2013 > 8115 Kadro

• 2014 > 4151 Kadro

• 2015 > 1950 Kadro

• 2016 > 6113 Kadro

• 2017 > 2545 Kadro

• 2018 > 2504 Kadro

• 2019 > 1304 Kadro

• 2020 > ATAMA YOK

• 2021 > 2118 Kadro

BM Engelli Hakları Sözleşmesi Madde 27'nin tam ve etkin uygulanması ve bizlerin de toplumda var olması, Fiziksel algının ötesinde bir erişilebilirlik anlayışı için "Haziran'da 10.000 atama ve kamuda engelli kotasının %6'ya çıkarılmasını istiyoruz."

Yapılan atamalarda nitelikli kadrolar ve pozitif bilimlere yer verilmesini ve adaletli kadro dağılımı istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım;

Cennetin çocukları olarak adlandırdığınız engelli evlatlarınız kamuda görev almak için sizden yardım bekliyor.

Engelli bireyler olarak çok zor durumdayız. Bu çağrımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza, Aile ve Çalışma Bakanımıza ulaştırılmasını istiyoruz.

Bu yazıyı görüp değerlendiren Sayın çalışanlara, insan olma bilinci ile engellilere yaklaşıp talebimizi iletip,  bizlere kalıplaşmış robotik cevap göndermemelerini istiyoruz.

Engellilerin yegane isteği Haziran'da 10 bin atama ve kamuda engelli kotasının %6'ya çıkarılmasıdır. 

Bizlere gözünüzü, gönlünüzü kapatmayın." diyerek taleplerini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.