Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Yardımcı Personel Şaban Ayı Sureleri MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yetiştirilmek Üzere Yurt Dışına Gönderilecek Memurlara İlişkin Kontenjanlar

Dezavantajlı Gruplar İçin İlgili Yönetmelikler Titizlikle Uygulanmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Bizim verdiğimiz mücadele; engelli bireylerin hakları konusunda eksiklerin tamamlanması ve uygulama noktasındaki sorunların giderilmesi adınadır. Bu bağlamda dezavantajlı gruplar için ilgili yönetmelikler titizlikle uygulanmalı ve pratikte ortaya çıkan sorunlar tespit edilerek üzerine gidilmelidir.

Bizim insani değerler noktasındaki anlayışımız samimiyetimizin, inanmışlığımızın bir gereğidir. Dünya nüfusunun 15’ini Türkiye nüfusunun ise %12,3’ünü engelli bireylerin oluşturduğunun farkındayız ve komisyon çalışmalarımızı tamamen bu doğrultuda yürütüyoruz. Çalışmalarımızı bir komisyona özgüleyerek daha verimli hale getirme noktasında gayretimiz hep devam edecek. Bizler fıtrat, merhamet ve adalet medeniyetiyiz. Bütün dezavantajlı gruplarda olduğu gibi engelliler karşısında da insani, tutarlı, adil bir yaklaşımı inanç değerlerimizden süzerek aldık. Bu unsurlar göz önüne alındığında 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

Asıl sorun teoride değil pratiktedir. Bizim verdiğimiz mücadele; engelli bireylerin hakları konusunda eksiklerin tamamlanması ve uygulama noktasındaki sorunların giderilmesi adınadır. Bu bağlamda dezavantajlı gruplar için ilgili yönetmelikler titizlikle uygulanmalı ve pratikte ortaya çıkan sorunlar tespit edilerek üzerine gidilmelidir. Özellikle yasaları uygulamayarak ayrımcılığa neden olan kişi ve kurumlara karşı etkin tedbirler alınmalı, gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak bizler üretilen politikaların medeniyetimizden miras kalan şuurla uygulanması gerektiğini vurguluyoruz. Bu bağlamda engelli haklarını insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak kabul ederek, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için hep birlikte yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, ''10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın engeli bulunan bireylerin daha iyi şartlarda yaşaması, daha iyi çalışma şartlarına sahip olması, eşitlik zemininde beklentilerinin karşılanması noktasında yeni bir miladın oluşmasına kapı aralamasını temenni ediyorum.

Sendikal mücadelede örgütlü gücümüzü, tecrübelerimizle, fikirlerimizle, farklılıklarımızla birleştirelim, sorunları hep birlikte çözelim. Fikirle, mevzuatla, hukukla, anlayışla ve bakışla, hayata ve umuda engel olanları ve engelleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum.

Ülkemizin en büyük, en güçlü, en örgütlü emek hareketi Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak bizler; emeğin değerini bulması, insan onurunun korunması ve ekmeğin büyümesi için sorumluluk almış, milyonlarca kamu görevlisinin sesine ses olmuş bir örgütlenmeyiz. Kamu görevlileri içerisinde kadınından gencine, engellisinden emeklisine kadar toplumun her kesiminde örgütlüyüz ve onların emeğinin hakkı için gayret içindeyiz. Engelli kamu görevlilerinin örgütlenmesi ve güçlü olması bu noktada mücadelemize güç katıyor.'' dedi.

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, ''Engelliler komisyonu olarak engelli haklarını insan hakkı bakış açısıyla veren, emeğin alın terinin hakkını alma mücadelesi ile çalışma barışını tesis etmeyi hedefleyen, başta engelli kamu görevlileri olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata tam, eşit ve etkin katılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Engeli bulunan bireylerin istihdamında kamunun öncülük yapmaya devam etmesinin yanında çalışma şartları, kariyer imkanları, mali, sosyal ve özlük hakları konusunda bütünüyle eşitliği mümkün kılacak bir zeminin inşa edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Engelli kamu görevlilerinin insan onuruna uygun ücret, çalışma ortamı ve şartlarına kavuşturulması, sosyal yaşama erişimin mümkün kılınması, hak temelli bir kamu yönetimi anlayışıyla muhatap olması noktasında bugünün milat olmasını temenni ediyoruz.'' dedi.

Toç-Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Sefa Buran, ''Engelli vatandaşlarımızı toplumdan soyutlamak yerine, onları toplumun bir parçası olarak görmek, aktif ve katılımcı bireyler olmasını sağlamak başta devlet mekanizması ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin öncelikli ve asli görevidir.

Engelliliği ortadan kaldıramasak dahi, engelleyen bakışı önleyerek, engel üreten mevzuatı değiştirerek, merhametle birlikte adaleti de tesis ederek engellilerin müreffeh ve insan onuruna yakışır yaşam sürmesini sağlayabiliriz.

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftasının engelli bireylerin ve engelli kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda yaşaması, insan onuruna uygun çalışma şartlarına sahip olması, pozitif ayrımcılık zemininde beklentilerinin karşılanması noktasında yeni bir milat olmasına kapı aralamasını temenni ediyor, toplumsal farkındalıkla engelleri daha güçlü aşacağımızı ümit ediyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.