Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar Mahmut Özer EYT

EKPSS'de Yapılacak Düzenleme Engellilik Durumuna Göre Olmalı

Ekpss'de (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) engellilik durumlarına göre yapılacak düzenleme ile engelli gruplarına göre ayrı ayrı kadroların belirlenmesi gerektiğini söyleyen MHP Konya Milletvekili Esin Kara, "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik her türlü çalışmayı destekliyoruz. Engelli kardeşlerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de unutulmamalıdır ki istihdam sorunudur. Bu nedenle, kamu kurumlarında istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sayısının artırılması gerekmektedir; e-KPSS sınavında engellilik durumlarına göre düzenlemeler yapılmalı, her engelli grubuna ayrı ayrı kadroların belirlenmesi gerekmektedir. Engelli kardeşlerimiz açısından bu uygulama adaleti sağlayacaktır." dedi.

Ayrıca MHP Konya Milletvekili Esin Kara, daha önce engellilerle ilgili verdiği soru önergeleri ile konunun en yakın takipçisi. 

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, verdiği soru önergesinde"“İşitme engelli öğrencilerin eğitim müfredatında yer alan ders sayısı kaçtır? Bu derslerin ne kadarını atölye dersleri oluşturmaktadır? Mesleki eğitim nitelikli derslerin artırılması planlanmakta mıdır? Öğrencilerin sosyal becerilerinin geliştirilmesi için eğitim faaliyetleri düzenlenmesi planlanmakta mıdır? 20182020 yıllarında EKPSS kadrolarında kaç adet işitme engelli personel kadrosu verilmiştir? 2020 EKPSS sınavı sonrasında bir sonraki sınav dönemine kadar kaç adet engelli memur ataması yapılması öngörülmektedir? Engelli memur kadrolarının kaç tanesi işitme engelli personellere ayrılmıştır? İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak özellikle sanayi türü işletmelerde çalışan işitme engelli personel sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmakta mıdır? İşitme engelli bireylerin gürültülü ortamlarda çalışabilmesi için işverenlere teşvik ödemesi yapılması planlanmakta mıdır? Planlanan bir teşvik varsa bunun mahiyeti nedir?” şeklinde sorularını yöneltmişti.

2020 Yılında Engelli Sağlıkçılara EKPSS ile atama yapılacak mı? 

Gaziantep MHP Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; diyetisyen, hemşire,  odyometrist, tıbbi sekreter, ağız ve diş sağlığı teknisyenliği gibi meslek unvanlarını almak için uzun ve meşakkatli bir zaman sonucunda EKPSS’yle sağlık kurumlarına atanıp mesleklerini icra ederek çalışma hayatına katılıp iç barışa, huzura ve ailelerine katkı sağlamak isteyen engelli sağlıkçılar, 2019 ve 2020 yıllarında, şu ana kadar tercih yapmamış ve atamaları olmamıştır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.