Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

EKPSS Ertelenmesin 2020'de Yapılsın

Engelli memur adayları, memur olmanın hayalini kurarken 2020 EKPSS geçtiğimiz günlerde Koronavirüs salgını nedeniyle tekrar ertelendi. Bu ertelenme sınava katılacak adayları üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü adaylar canla başla sınava hazırlık yapıyordu. Sürecin uzaması sınav stresini bir hayli artırdı.

Katılımcısı yüzbinleri bulan EKPSS'nin TEDBİRLER ve ÖNLEMLER alınarak 2020'de yapılması gerekmektedir.

250'yi aşkın kuruluş ve engelli adayların büyük bir çoğunluğu da 2020 EKPSS'nin 2020 yılı bitmeden yapılmasını talep ediyor.

ÖSYM Başkanlığı'nın, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün gereken duyarlılığı gösterip 2020 EKPSS'nin 2020 yılında yapılması için gerekeni yapacağına şüphemiz yok.

2020 EKPSS'ye katılmayı sabırsızlıkla bekleyen ve 2020 EKPSS'nin 2020 yılı içerisinde yapılmasını isteyen engelli memur adaylarının talepleri şöyle:

1) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Eğitim Merkezleri açık mıdır? Evet!

2) Normal vatandaşlarımız adına ya da engelli sağlığı adına birçok Sağlık Merkezi açık mıdır? Evet!

Sonuç olarak bütün engelli vatandaşlar, bu süreçte ya Sağlık Merkezlerine direkt gitmeleri suretiyle ya da Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında, değerli sağlık çalışanlarının evlere gelmeleri yöntemiyle beraber bilinçli, tedbirli ve kontrollü olarak açık bir şekilde hayatın içindeler demektir. Bu gerçekçi örnekler rahatlıkla çoğaltılabilir. Bu yalnızca basit bir örnektir.

3) Bu süreç içerisinde engelli öğrencilere yönelik olarak birçok belediye tarafından tüm tedbirler alınarak 2020 EKPSS kursları yapılmış mıdır? Evet!

4) Normalleşme süreci ile plajlar, cafeler, iş yerleri vs. açık mıdır ve okullar da ısa bir süre önce kademeli olarak açılmış mıdır? Evet!

5) Malum COVID-19 sürecinde engelli vatandaşlarımız iş, meslek, aile hayatı, sosyal çevre, zaruri ve insani ihtiyaçlar, çeşitli diğer gereksinimler ya da tedavi gibi birçok amaçları, sorumlulukları veya ihtiyaçları doğrultusunda; bilinçli, tedbirli, kontrollü olarak hayatın içindeler midir? Evet ki bu bir realitedir, genel olarak yadsınamaz bir gerçektir.

6) Devletimiz tarafından EKPSS 2020'nin uygulanacağı tarihte; gerekli bütün ek tedbirler ve önlemler ile virüs riski minimum düzeye indirgenebilir mi? Evet! Devletimiz bunu rahatlıkla yapabilecek bir kudrete sahiptir...

''Hiçbir virüs, hiçbir risk; alınacak tedbirlerden, önlemlerden büyük değildir'' gibi toplumsal mesajlar ile birçok yetkili isimler de dile getirmektedir.

7) EKPSS 2020'nin sürekli ertelenmesi önerisine sebep olarak gösterilen COVID-19 sürecinin tam olarak ne zaman sona ereceği belli midir? Hayır' Bunu Bilim Kurulu Üyeleri de söylüyor fakat ilginçtir ki bu öneriyi sunanlar da onlardır maalesef.

8) Bunlarla beraber %39 ve altındaki oranlar ile sağlık raporu olan engellilerin de katıldığı, büyük katılımlı KPSS, ÖABT, YKS, DGS gibi sınavlar ertelenmiyorken EKPSS 2020'nin bir kez daha ertelenmesi kararı bizlere reva mıdır? Sormak isteriz.

Ayrıca iki yılda bir yapılan EKPSS, 2020 adına bir kez daha (3. kez) ertelensin kararı verilirken, bu sınava uzun bir süredir maddi ve manevi büyük emekler vererek hazırlanan engelli vatandaşların bu yeniden erteleme kararı sonrasında moral, motivasyon, mental, zihinsel ve psikolojik açılardan nasıl etkilenecekleri de göz önünde bulundurulmuş mudur? Sanmıyoruz.

Tüm bunlarla beraber hak yerini bulsun ve engelliler umutlarını korusun diye eğer gerekiyorsa, sınav gününde alınabilecek olan bütün ek tedbirler ve önlemler alınsın... EKPSS 2020 kısa süre içerisinde yapılsın istiyoruz. Saygılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATAMA BEKLİYORUZ 3 yıl önce

sınavdan önce 2 senedir atama bekliyoruz