Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar EYT Mahmut Özer

EKPSS Hazırlığı İçin Mobil Uygulama ''EKPSS MEBÖZEL''

Bilindiği üzere 2020 Yılı EKPSS 11 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. EKPSS öncesi Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sınava hazırlanan öğrenciler için önemli bir duyuru yapıldı. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için mobil uygulama konusunda bir adım attı.

EKPSS, ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu, zihinsel engelli, görme engelli, işitme engelli veya bedensel engelli raporu olan ve memur olmak isteyen adaylar için iki yılda bir yapılmaktadır. EKPSS’de en yüksek puanı alan adaylar öncelikli olarak istihdam edilmektedir.

11 Mart’tan beri Türkiye Koronavirüs ile mücadele etmektedir. Haliyle bu durum vatandaşlarda özellikle psikolojik olarak zor zamanlar yaşattı. EKPSS’ye hazırlanan adaylar da sınava ellerinden geldiğince en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı da EKPSS’ye hazırlanan adaylara destek verdi ve bir mobil uygulamayı hayata geçirdi.

Mobil Uygulamada; Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler alanında ders konular özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin öğrenme özellikleri dikkate alınarak hazırlandı. Uygulamanın ara yüzü basit ve kullanışlıdır. 

Zihinsel engelli, görme engelli, işitme engelli veya bedensel engelli olarak sınava hazırlanan adaylara uygun şekilde tasarlanan Mobil Uygulama oldukça dikkat çekti Uygulamanın interaktif olarak da kullanılabiliyor olması adayların çözmekte zorlandıkları sorular olursa onları ekran fotoğrafı şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarına gönderebilmelerine olanak sağladı. Mobil uygulama IOS veya Android temalarından ücretsiz olarak indirilebiliyor.

EKPSS MEBÖZEL” uygulamasında BİLGEHAN adlı karakter uygulamanın daha etkili ve verimli olabilmesi için menü kurgusunda yerini almıştır. Teknik alt yapı; görsel ve işitsel sistemleri destekleyecek şekilde oluşturulmuştur. Örneklerle ve görsellerle zenginleştirilmiş MEB Ders İçerikleri, derslerin öğrenilmesini kolaylaştırmaktadır. MEB’in hazırladığı Deneme Sınavı Soruları sizleri EKPSS’deymişsiniz gibi hissettirecektir. Çözümlü soru videoları konu başlıklarını öğrenmenizi pekiştirecektir. Çözümünü bulmakta zorladığınız soruların ekran fotoğrafını uygulama üzerinden çözüm merkezine gönderebilirsiniz.

Konuya ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs salgını sebebiyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı bu süreçte özel eğitim öğrencilerinin EKPSS'ye hazırlıkta güçlükler ve sorunlarla karşılaştığını belirtti.

Mobil uygulamayı öğrencilerin kolay kullanarak sınava hazırlanabilmesi ve böylece istihdamlarının artırılmasına destek olmak için tasarladıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mobil uygulamanın geliştirilip içeriklerle zenginleştirildiğini ve ücretsiz olarak erişime açıldığını söyledi.

Mobil Uygulamadaki içeriklerin sürekli geliştirileceğini, belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürüm Mehmet Nezir Gül, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özgür Türk ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Ücretsiz Uygulamayı İndirebileceğiniz Linkler

IOS: https://apps.apple.com/tr/app/ekpss-meb%C3%B6zel/id1513714758?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meb.ekpssmebozel1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.