Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

EKPSS Kılavuzu'nun Yeniden Yayınlanması Talebi (3 Mart 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için yayımlanan kılavuzda başvuru şartları ve engel grupları hakkında bir takım düzenlemeler yapıldığı görülmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan, 2022 EKPSS Kılavuzu'nda, sınav başvuru ücretinin tamamı yerine bir kısmının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılandığı ibaresi yer almaktadır. Özel gereksinimli bireylerin sınav sürecinde ekonomik yükümlülüklerle karşı karşıya kalmaması için sınav başvuru ücretinin Bakanlığınız tarafından karşılanması daha uygun olacaktır. 2022 EKPSS Kılavuzu'nun sınavla ilgili alınan kararlar bölümünde ise, genel engel grubunda değerlendirilen yaygın gelişimsel bozukluk ve özgül öğrenme güçlüğü olan bireylere sınav süresinin 1/3'ü kadar ek süre verilmesinden başka bir düzenleme yapılmadığı görülmektedir. Bu düzenleme yaygın gelişimsel bozukluk ve özgül öğrenme güçlüğü tanısı bulunan bireylerin, kendilerine özgü durumlarını görmezden geldiği ve özel eğitimde bireysellik ilkesine ters düştüğü için yetersiz bir düzenlemedir.

EKPSS için yayımlanan ve sınav başvuru süresi biten kılavuzun açıklamaya çalıştığımız eksiklikleri giderilerek yeniden yayımlanmasını, sınava başvuracak adaylardan herhangi bir sınav ücretinin alınmamasını, özgül öğrenme güçlüğü ve yaygın gelişimsel bozukluk tanısı olan bireylere yönelik, özel eğitim de bireysellik ilkesi göz önünde bulundurularak, sınav ek süresinin yanında, sınav ortamına ve soru tiplerine yönelik düzenlemelerin, alanında uzman kişilerin değerlendirmesi sonucu yapılmasını ve yukarıda açıklamaya çalıştığımız tespitlerimizin EKPSS ile ilgili tüm paydaşlarla (MEB, Sağlık Bakanlığı, ÖSYM) paylaşılmasını talep ederiz.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
EngelliEkpssEngelliler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.