Öne Çıkanlar Mahmut Özer Maden Çalışanları Fransızca Öğretmeni psikolog ataması Devredilen Taşınırların Kaydı

EKPSS Sınavına Zihinsel Engelli Kategorisinden Girerek Ataması Yapılan Kişilere İlişkin Soru Önergesi (20 Ocak 2022)

EKPSS Sınavı ile kamuya alınan hemen hemen her 10 engelliden 9'u zihinsel engellilerden oluşmaktadır. ÖSYM'de zihinsel engelli sınavına sadece raporunda MR ve IQ ibaresi olan adaylar girebilir hükmüne uyulmadığı, nörolojik rahatsızlıkları ve (bipolar bozukluk, şizofreni vb.) ruhsal problemi olanların sınava girerek yüksek puanlar aldığı belirtilmektedir. Bu durum başta zihinsel engelliler olmak üzere bütün engel gruplarının mağduriyetine sebep olmaktadır.

Buna göre; 

1- Zihinsel engelliler ile nörolojik rahatsızlığı olanların kapasitesi ve soru çözme kabiliyeti eşit midir? EKPSS Sınavı'na zihinsel engelli kategorisinden giren zihinsel engelliler ile yine aynı şekilde zihinsel engelli kategorisinden giren nörolojik rahatsızlıkları olanlar arasındaki puan farkının mağduriyet yaratmaması için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

2- Nörolojik rahatsızlıkları ve ruhsal problemleri sebebiyle EKPSS Sınavı'na zihinsel engelli kategorisinden girerek ataması yapılan kaç vatandaşımız vardır?

3- Cezai ehliyeti olmayan nörolojik rahatsızlıklara sahip vatandaşların memur olması hususunda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Bugüne kadar nörolojik rahatsızlığı olduğu için engelli ataması yapılan memurlarımızla ilgili kaç şikayet vardır?

4- EKPSS Sınavı'na zihinsel engelli kategorisinden girme şartlarını kontrol ederek, bu hususta bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-57659s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.