Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

EKPSS Yönetmeliği'nde Değişikliğe Gidilmeli

"Lisans mezunu olmayanların atamalarında ölçü, hafızlık şartı olmamalı" diyen Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Burhan Gümrükçü, engelli memur atamalarının EKPSS yönetmeliğine dayanarak yapıldığını belirtti ve “Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yapılan yerleştirmelerde bazı kadrolara yapılacak atamaların başvuru şartlarının engelliler için insan hakları eşitlik ilkesine uygun olmadığı görülmüştür. Bu durum adaylar arasında adil olmayan haksız rekabete neden olmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesinde imam hatip, müezzin kayyım, Kur’an-ı Kerim öğreticisi kadrolarında istihdam edeceği engellilerden lisans, ön lisans veya imam hatip lisesi mezunu olmasını bunlardan lisans mezunu dışında olanlara hafızlık şartı koymuştur. Böyle bir uygulama adil olmamakla beraber engellilerin kendi içinde de haksızlığa ve dolaylı olsa da ayrımcılığa yol açmaktadır” dedi.

Atamalarda yaşanan sorunun giderilmesi için EKPSS yönetmeliğinin 15. maddesinin 2. fıkrasında değişiklik yapılması gerektiğini belirten Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Burhan Gümrükçü, “Gereği olmadan hizmetli/memur kadrosuna yapılacak yerleştirme tercihinde nitelik aranması anlamsızlığını da ortadan kaldırarak imam hatip lisesi, ilahiyat ön lisans mezunlarının dışında diğer eğitim kurumlarından mezun olanların tercih yapabilmesinin önünü açacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.