Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

Engelli Bakıcılarına Sosyal Güvenlik Talebi

Engelliliğin, toplumsal yapıyı ilgilendiren sosyal bir olgu olduğunu, engelliler gibi onların bakımlarını üstlenen kişilerin de dezavantajlı konumda olduğunu ifade eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs; bakım hizmetlerinin, bakıcıların zaman ve enerjilerinin büyük bir kısmını aldığını, kişisel gelişimlerine ve engelli dışında çevrelerindeki diğer bireylere yeteri kadar zaman ayıramadığını anlattı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "Engelliye bakmak üzere evde bakım ücreti alan bakıcılarının beşte dördünü kadınlar oluşturuyor ve bunların sayıları da yüz binlerle ifade ediliyor. Çoğunluğu kadın olan bu bakıcılarımızın maalesef sosyal güvenceleri yoktur. Engelliden ayrılamadıklarını için tatili, düğünü, gezmesi, pazar, komşu ziyareti yoktur. Bu fedakar, cefakar kadın bakıcılarımıza sosyal devlet olmanın gereği bir iyilik yapalım ve onları sosyal güvenlik kapsamına alalım." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, "Çocuk işçiliği, küresel ve ulusal çaptaki sorunların başında gelmektedir. Çocuk işçiliğinin sonlandırılması ve çalışan çocuklara yönelik bütünsel bir çalışma yürütülmesi amacıyla çocuk işçiliği ile mücadele ulusal programı kapsamındaki çalışmalar, çocuk işçiliğinin sonlandırılmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEHER DEMİR.. 2 yıl önce

%70. Ağır engelliye. bakkicisi oldum fakat raporu %40 a indiğinde aylık kesildi bu garantisi olmayan birşey bunlara çözüm Lee getirilirse iyi olur.Saygilar