Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi Milli Eğitim Bakanlığı emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Engelli Felsefe Öğretmenliği Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Eğitimini tamamlamış devletinden görev bekleyen Engelli Felsefe Öğretmenliği Mezunları, her yıl açılan yetersiz kontenjan yüzünden atama beklemektedir. Felsefe bölümünde 3 farklı branş (sosyoloji, felsefe, felsefe grubu öğretmenliği) mezunları öğretmenlik tercihi vermesi ile de engelli öğretmenler arasında en fazla yığılma Felsefe bölümünde olup her yıl atama bekleyen Engelli Felsefe Öğretmenlerinin elini kolunu bağlamış, devletinden atama bekleyen öğretmen adaylarını mağdur etmiştir. Her yıl EKPSS'ye giren Engelli Öğretmen Adayları, ne kadar yüksek puan alsalar bile atanamama riskiyle karşı karşıya kalmış, hayata atılmak isteyen bu insanların her yıl biraz daha umutları tükenmiştir.

Bu bağlamda;

1- 2021 yılı için açılan 30 kişilik engelli felsefe öğretmeni kadrosu bakanlığınızca yeterli midir?

2- Engelli Felsefe Öğretmenliği mezunları EKPSS puanlarından yüksek başarı elde etmelerine rağmen açılan düşük kontenjan ve kadro sayıları yüzünden atanamamakta ve bu durum yıllar süren yığılmaları beraberinde getirmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesi için bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.