Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Engelli Kadroları Konusunda Önemli Talep

Bilindiği üzere Nisan ayında yapılması planlanan 2020 Yılı EKPSS, 11 Mart'ta beri Türkiye'yi etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle 11 Ekim'e ertelenmişti. Sınava katılacak adaylar son sürat sınava hazırlanmaya devam ediyor.

2018 yılında yapılan EKPSS'de 80 ve üzeri puan alıp atanamayan binlerce engelli memur adayı olduğu aşikar. Ayrıca kura ile atama bekleyenlerin de sayısı bir hayli fazla. Hal böyle olunca da engelli memur atamaları yetersiz kalmaktadır.

Engelliler Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada; gazi, şehit yakınları ve devlet korumasında yetişenler için 2020'de 3 bin atama yapıldığı, engelliler için atama yapılmadığına dikkat çekildi ve "Bakanlık, kurum ve kuruluşların KPSS puanı ile alım yaparken eş zamanlı olarak EKPSS puanı ile de alım yapmalarını, tüm bakanlıkların, kurum ve kuruluşların ekim ayı sonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirecekleri memur kadro açıklarına yönelik bildirimlerinde, engelli kontenjanında alım yapmak üzere özellikle bir çalışma yapmalarını ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu çalışmayı desteklemesini ve denetlemesini, engelli kotasının artırılmasına yönelik yasal düzenleme talebimizin TBMM'nin açılışı ile ivedilikle gündeme alınmasını, özellikle artan Kovid-19 vaka sayısı nedeniyle sonbahar döneminde yapılması planlanan tüm sınavların Bilim Kurulu kararı ile ertelenmesinin olasılığı da bilinerek; bu olasılığın EKPSS atamalarının gecikmesine neden olmamasını, bu nedenle 2018 EKPSS puanı ve kura ile atama bekleyenlerin talepleri doğrultusunda atamaya yönelik acilen bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YILMAZ DURU 4 yıl önce

EKPSS 2020 'NİN ERTELENMESİ YANLIŞ OLUR. SOSYAL MASEFE KURALLARINA UYULARAK RAHATÇA YAPILABILIR. AYRICA İSTİHDAM KOTASININ %7'YE ÇKARILMASI GEREKIR. HÜKÜMETTEN ASIL TALEP BUDUR