Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar BİM 23 Nisan 2024 Aktüel Ürünler

Engelli Memur Sayımızı 10 Katına Çıkardık, Engelli İşçi Sayımızı 3 Kat Artırdık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Kanunu ve mevzuat değişiklikleri, bu alandaki anlayış farklılığımızı açıkça ortaya koymuştur. Engelli vatandaşlarımızın hayata tam ve eşit katılımını sağlamak, sosyal hayatın doğal bir parçası olmalarını kolaylaştırmak temel prensibimiz olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, her vatandaşımızın temel haklarından olan eğitim hakkının engelli vatandaşlarımız açısından 'kullanılabilir' nitelikte olması, üzerinde durduğumuz en hassas konulardan birisidir.

Güncel verilere göre, nüfusumuzun yüzde 12,3'ünü oluşturan engelli bireyler, ülkemiz için hem önemli bir potansiyel hem de sosyal devlet anlayışımızın bir aynası olarak önem taşımaktadır. Bugün gerçekleştirdiğimiz 2 bin 927 vatandaşımızın kamuya memur olarak atanmasıyla da bu konudaki kararlılığımızı sürdürdüğümüzü gösteriyoruz. Yeni atamalarla beraber kamuda istihdam edilen engelli devlet memuru sayımız 66 bini aşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde 20 yıldır devam eden bu hizmet sürecinde engelli memur sayımızı 10 katına çıkardık. Engelli işçi sayımızı ise 3 kat artırdık. Bu durum ülkemizin kalkınmasında tüm vatandaşlarımızı istihdamda görme isteğimizin bir işareti, hizmetin önünde engel tanımadığımızın aslında sizlerin engel tanımadığınızın bir ifadesidir. Bunun yanında, engelli vatandaşlarımızın istihdam taleplerine cevap verecek nitelikleri kazanması, ayrı bir önem taşımaktadır. Bu çerçevede, bütünleştirici yeni nesil istihdam modelleriyle engelli bireyleri daha vasıflı işlere yönlendirme çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Kamudaki engelli istihdamında kariyer mesleklere atanma hakkının verilmesi, bunun güçlü adımlarından biridir.

Ben ve arkadaşlarım, göreve başladığımızdan bu yana talep eden, bizimle görüşmek isteyen bütün gruplarla, engelli sivil toplum kuruluşlarıyla o düzenli olarak engelliler gününde ve sonrasında yaptığımız toplu görüşmeleri saymıyorum, bireysel olarak da ayrı ayrı hepinizi dinliyor, talepleri ve sorunları alıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı da samimiyetle Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatları doğrultusunda ve bize çizdiği vizyon doğrusunda çalışıyoruz. Şunu görmekten son derece mutluyum. Bundan 20 yıl önce engellileri sokağa çıkarmayan, engellisi olduğu için adeta utanan -ki bunun en yakın tanıkları sizlersiniz- bir toplumdan, bugün engellileriyle sokakta, sosyal hayatın içerisinde, istihdamda, her noktada bulunan bir toplum olmaya geldiğimiz için ve bugün daha çok sosyalleşme, daha çok hayatın içine katılma, daha müreffeh toplumun sağladığı imkanlardan yararlanma yolundaki taleplerin geliyor olmasından son derece mutluyum. Bunu sağladığı için Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, geride bıraktığımız 20 yıl için şükranlarımı arz ediyorum.

Ama şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum. Sizlerin talepleri, sizlerin yakınmaları, sizlerin eleştirileri, sizlerin yorumları bizim çalışmalarımıza ışık tutan yorumlar. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki hassasiyetini burada ifade etmekten hicap ederim. Dolayısıyla onun çizdiği çerçevede ve onun çizdiği istikamette sizlerin imkanlarını geliştirmek, size yaptığımız hizmetleri geliştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Sorunların farkındayız, taleplerin ve gelişen ihtiyaçların, dönüşen ihtiyaçların farkındayız. Bu noktada siz de lütfen bize biraz zaman tanıyın ve güvenmeye devam edin.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kunt 2 yıl önce

maliye bakanlığı il defterdarlığı engelli hakkı ile yer değiştirmeyi kabul etmiyor. danıştay kararı ve devlet personel daire başkanlı yazısına rağmen atamayı yapmıyor.

Avatar
Veli 2 yıl önce

Evet sayın bakanımız çok güzel ifade ediyor madem güncel verilere göre engelli nüfus sorumuz yüzde 12:10’a göre de kamudaki engelli kotasını bir an önce artırsınlar eleştirileri filan çok güzel dinliyoruz diyor inşAllah böyle bir çalışma yaparlar