Öne Çıkanlar başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı emekli aylığı Koruyucu Giyim Yardımı

Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu

Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe atanmaları için Adalet 15, Almanca 3, Arapça 2, Beden Eğitimi 27, Bilişim Teknolojileri 1, Biyoloji 1, Coğrafya 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, El Sanatları Teknolojisi/Nakış 1, Elektrik-Elekronik Teknolojisi/Elektrik 1, Felsefe 25, Fen Bilimleri 2, Fizik 1, Fransızca 1, Gıda Teknolojisi 1, Görsel Sanatlar 7, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri 1, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri 10, İlköğretim Matematik 8, İngilizce 13, Kimya/Kimya Teknolojisi 2, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 2, Makine Teknolojisi/Makine ve Kalıp 1, Metal Teknolojisi 1, Müzik 10, Okul Öncesi 10, Özel Eğitim 1, Radyo-Televizyon 1, Rehberlik 8, Tarım Teknolojileri/Tarım/Bahçe ve Tarla Bitkileri 1, Tarih 10, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 1, Türk Dili ve Edebiyatı 10, Türkçe 4, Ulaştırma Hizmetleri 2, Yiyecek İçecek Hizmetleri 1 olmak üzere toplam 200 kontenjan ayrılmıştır.

2018 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından [EKPSS (Lisans Düzeyi)] 50 ve daha üzeri puan almış adaylar arasından EKPSS (Lisans Düzeyi) puanı üstünlüğüne göre 200 kontenjana engellilerin öğretmen olarak ataması yapılacaktır.

Daha önce öğretmenliğe EKPSS puanı dışında atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 yıllık bekleme süresini doldurmuş, Devlet memuru iken görevinden çekilen veya çekilmiş sayılanlar bakımından başvurunun son günü itibarıyla bekleme süresini tamamlamış, sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile başvurunun son günü itibarıyla 3 yıllık bekleme süresini doldurmuş adaylar başvuru yapabilecek.

Halen Milli Eğitim Bakanlığı veya diğer kamu kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolarda çalışmakta olanlar; EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar bu duyuru kapsamında yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı ile başvuru yapamayacaktır. Bilindiği üzere EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir.

Başvurular http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 15-19 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak. Atamalar 23 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Kılavuza http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_06/12165016_engelli_oYretmen_alYmY_duyurusu.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.