Öne Çıkanlar emekli aylığı başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı 3600 ek gösterge Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

Engelli Personel ve Diğer Kamu Görevlilerini İlgilendiren Açıklamalar

KamuMeb.net - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, engelli personel durumlarına uygun istihdam imkânlarına kavuşturulmalı ve kendilerine pozitif ayrımcılık yapılmalı. Kamu görevlilerinin görevleri ile ilgili tereddütler ortadan kaldırılmalı

Sosyal güvenlik sisteminin bir bütün olduğundan hareketle her çalışanın çalıştığı sürelerin tamamının sosyal güvenlik hakkı bakımından değerlendirilmesi sağlanmalı. Çocuğu eğitim gören kamu görevlilerinin sorunları çözülmeli.

Askere giden personele maaşının %50’si oranında ücret ödenmeli, söz konusu personelin sosyal güvenlikle ilgili primlerinin askerlik süresi boyunca kurumlarınca yatırılması sağlanmalı. Doğum yapan personelden ücretsiz doğum izni kullananlara, maaşının %50’si oranında ücret ödenmeli. Kamu hizmet aracı kullanan kamu görevlileri ve bundan faydalanan vatandaşlar sigorta kapsamına alınmalı. Doğal afet bölgesinde görev yapan personelin durumlarına özel ayrıcalıklar getirilmeli

KİT’lerde görev yapan personelin sorunları çözülmeli. Özelleştirme mağduru personelin mağduriyetleri giderilmeli. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan sivil personelin tabi olduğu mevzuat yeniden düzenlenmeli. Koruma güvenlik personelinin sorunları çözülmeli. Emniyet teşkilatında çalışan sivil personelin resmi görevlilerin yararlandığı haklardan faydalanması sağlanmalı. Kamuda görev yapan kadın personelin sorunlarının çözülerek, kamuda daha fazla kadın istihdamı sağlanmalı, kadınlara yönelik ayrımcılık yok edilmeli. Personel psikolojik tacize karşı etkin bir koruma altına alınmalı” dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.