Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Engelli Sağlık Personeli ve Engelli Öğretmenler İle İlgili Soru Önergeleri

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 14 Mayıs 2020 tarihinde 2522 Sayılı verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yazılı olarak cevaplandırması bekleniyor. Söz konusu soru önergede ''657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre kamu engelli personeli istihdamı %3'tür. Engelli sağlıkçılara yaklaşık 3 yıldır EKPSS'de kadro verilmemiştir. Engelli sağlıkçılar atanıp kendi mesleğini yapmak için beklemektedirler. Türkiye'de ağır ekonomik koşullar ve yetersizlikler nedeniyle tam anlamıyla yaşama tutunmaya çalışan engelli vatandaşlar ve engelli sağlık personelleri, tüm olumsuzluklara rağmen hazırlandıkları EKPSS sonunda atanamamanın üzüntüsünü yaşamaktadırlar. Sağlık personelinin meşakkatle çalıştığı, COVID-19 ile mücadele döneminde görülmüş olup sağlık personeline ihtiyaç da fazlasıyla artmıştır.'' denilmiştir.

Soru önergede ''2020 yılı içerisinde engelli sağlık personeli ataması yapılması planlanmakta mıdır? Planlanıyorsa 2020 yılı içerisinde kaç engelli sağlık personeli alınması düşünülmektedir? Ülkemizdeki tüm kamu hastanelerinde kaç engelli sağlık personeli çalışmaktadır? Açılan Şehir Hastaneleri'ne, Toplum Sağlık Merkezleri'ne, Halk Sağlık Merkezlerine, 2018'den 2020 yılına kadar EKPSS'den toplam kaç engelli sağlık personeli alınmıştır? 2019'un Haziran'ındaki önerim olan engelli personel çalıştırma oranının %5'e çıkarılması konusunda o günden bu güne herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?'' soruları yer almaktadır.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi. Soru önergesinde ''2020 yılı Şubat ayında 750 Engelli Öğretmen ataması yapılacağı tarafınızdan açıklandı. Atama sayılarının yetersiz oluşu engelli öğretmen adaylarında hayal kırıklığı yaratmıştır.'' denilmiştir.

Soru önergesinde yer alan sorular ''Engelli öğretmenlerin kontenjanlarının arttırılması yönünde herhangi bir çalışmanız var mıdır? Engelli öğretmenlerin atamalarının artırılmasının toplu bir şekilde yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre alım yapılan Kamu Kurumlarında %3 oranında engelli personel çalıştırma zorunluluğuna uyulmakta mıdır? 2019'un Haziran'ındaki önerim olan engelli personel çalıştırma oranının %5'e çıkarılması konusunda o günden bu güne herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Bakanlığımız bünyesinde istihdam edilmiş engelli öğretmen sayısı kaçtır? 2020 yılı içerisinde atama yapılması planlanmakta mıdır? Atama yapılan fakat fiziki koşullar erişilebilirlik gerekçe gösterilerek göreve başlatılmıyor iddiaları doğru mudur? Ders Materyalleri ve okulların fiziki şartlarının engelli öğretmenlerin önünde engel teşkil etmemesi yönünde çalışma yapılmakta mıdır?’’ şeklindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.