Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Engelli Sağlıkçı Atamalarına İlişkin Soru Önergesi (6 Ocak 2023)

Kamuda engelli personel çalıştırma yükümlülüğü 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53. maddesinde düzenlenmiştir. Bu kanunda ‘Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. % 3’ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır’ demektedir.

3 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazete ile yürürlüğe giren ‘Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik’in ardından 2012’den günümüze kadar yapılan EKPSS sınavı bireylerin kamuda istihdam edilmesi amacıyla yapılan bir sınavdır.

Engelli sağlıkçılar hakkında CİMER’e yapılan 2205300473 sayılı başvuruya, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kadro ve Terfi Dairesi Başkanlığı tarafından verilen yanıtta ‘Engelli personel alımları, Bakanlığımıza ihdas edilen kadro imkanları ölçüsünde, hizmet gerekleri ve ihtiyaçları ile ilgili kurumlarca belirlenen nitelik kodları dikkate alınarak yapılabilmektedir’ cevabı verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı EKPSS üzerinden kamu hastanelerine engelli personel alımı yaparken 39 branştaki eksik personel ihtiyacını hangi kriterlere göre belirlemektedir?

Sağlık Bakanlığı 2012’den günümüze kadar yapılan EKPSS Sınav Sonucuna göre bünyesinde, hangi nitelikli kodlarda kaç sağlıkçı istihdam etmektedir?

Sağlık Bakanlığı EKPSS dışındaki yöntemlerle (İŞ-KUR vb.) kura ile aldığı engelli temizlik ve güvenlik personellerini ve engelli işçileri de %3 engelli sağlıkçı kontejanına dahil etmekte midir?

2017-2022 yılları arasında Engelli sağlıkçı alımına hiçbir kılavuzda yer verilmemiştir. Bunun nedeni nedir?

Sağlık Bakanlığı’nın EKPSS üzerinden yılların yığılan eksikliğini kapatacak şekilde ve 39 branşı da kapsayan engelli sağlıkçı ataması için bir çalışması var mıdır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-77081s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.