Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı yüz tanıma sistemi

Engelli Sporculara Destek Verilmesine İlişkin Soru Önergesi

Söz konusu soru önergesindeki soruların Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96 ve 99. maddeleri uyarınca T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması beklenmektedir.

Coronavirüsü toplumun tüm kesimini etkilediği gibi dezavantajlı gruplardan olan engellileri bir kat daha fazla etkilemiştir. Engelli sporculardan aldığım mektupta şöyle denilmektedir:

''Sokaklara çıkamaz olduk. Engelli sporcular olarak antrenmanlara mecburen ara vermek zorunda kaldık. Zira gerek salonların yeterince dezenfektan olmaması gerekse ulaşımdan kaynaklanabilecek zorunlu temasların riskleri bizleri evlerimize zorunlu hapsetmiştir. Engelliler olarak spor sayesinde ruhen ve bedenen güç sahibi oluyorduk. Bu yoksunluklara ek olarak sporcularımızın hepsi maddi sıkıntılar çekmektedirler. Spor Bakanlığı'nın bu durumumuzu dikkate alarak, engelli sporculara da karşılıksız maddi destek vermesi için bir çalışma olmalıdır.''

1. Engelli sporcuların mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.