Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Engelli Şube Müdürü Rotasyona Tabi Tutulabilir Mi?

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik’in Ek 3. maddesi hükmüne atıfla, engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun görev yerinin değiştirilemeyeceğine hükmedildi.

Davacı vekili tarafından; ... İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde Şube Müdürü olarak görev yapan müvekkilinin 2020 yılında ataması yapılacaklara dair Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün isim listesinde tercihte bulunacaklar arasında gösterilmesi nedeniyle engellilik durumu dikkate alınarak görev yaptığı yerde kalmak istemiyle yaptığı 11 Mayıs 2020 tarihli başvurusunun reddedilerek Eskişehir İli Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine Şube Müdürü olarak atanmasına ilişkin işlemin; hukuka aykırı olduğunu, müvekkilinin %43 engelli olması nedeniyle görev yerinde kalması gerektiğini, müvekkilin sağlık hakkının engellendiğini, davacının engel durumunu gösterir sağlık raporu olmasına rağmen dava konusu işlemin tesis edilmesinin haksızlık olduğu ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması istenilmektedir.

Davalı vekili tarafından; davalı bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı kadrolarına, liyakat ve kariyer çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak usul ve yasaya uygun atama ve nakil yapıldığını, hizmet bölgesinde çalışma süresini dolduranlar arasında davacının da bulunduğunu, görev yapılan yerde tedavinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceği iddiasının, sağlık kurulu raporuyla ispatlanması gerektiğini, bu sebeplerle dava konusu işlemin usul ve yasaya uygun olduğu ileri sürülerek davanın ve yürütmeyi durdurma isteminin reddi gerektiği savunulmaktadır.

Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere 2 Eylül 2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.