Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Engelli Vatandaşların Elektrik ve Doğal Gaz Kullanım Bedellerinin Karşılanması Kanun Teklifi

Teklif ile, engelli vatandaşların yerleşik olduğu konutların elektrik ve doğal gaz kullanım bedellerinin %50'sinin Hazine tarafından karşılanması amaçlanmaktadır.

Bir toplumun engelli bireyleri mutlu ve huzurlu ise, o toplum gelişimini tamamlamış demektir. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır. Engellilik doğuştan veya sonradan yetilerini kaybetmek olarak tanımlanmaktadır. Bugün sapasağlam bedenimizin yarın yardıma muhtaç kalmayacağının garantisinin olmadığı gibi birer engelli adayı olduğumuzun bilinciyle yaşamalıyız. Sanki hiç engelli olmayacakmış gibi yaşamak, sağlıklı bireyin fikri engelidir. Görmekteyiz ki sağlıklı bireyler, çoğu zaman aşılması gereken bir engel olabiliyor. Engelli bireyler, acınası değildir. 

Engelli bireylerimiz de sosyal yaşamın birer parçası ve eşit haklara sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Onların toplumsal yaşama katılma gereksinimleri göz ardı etmemelidir.

Toplumsal yaşamlarını sürdürürken çalışma imkanları kısıtlı olan engelli vatandaşlarımızın maddi açıdan yüklerini hafifletmek adına elektrik Piyasası Kanunu ve Doğalgaz Piyasası Kanunu'nda değişiklik talep edilerek engelli vatandaşların faturalarının yüzde 50'sinin sosyal devlet anlayışı gereği hazineden karşılanması istenmiştir. Söz konusu düzenleme engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık tanıyan ve sosyal devlet anlayışıyla yönetilen her devletin uygulamaya koyması gereken düzenlemelerden sadece biridir.

İşbu kanun teklifi ile sosyal yaşam mücadelelerine, ekonomik hak mücadelelerine ve mücadeleyi verirken kendilerine bir nebze destek olmak adına düzenli harcamalarını en aza indirgeyecek düzenlemeler getirerek destek olmak amaçlanmıştır. Bu sebepledir ki; 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun, Tarifeler ve tüketicilerin desteklenmesi başlıklı 17. maddesinde ve 4646 Sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu'nun Tarifeler başlıklı 11. maddesinde değişiklik talep edilerek engelli vatandaşlarımızın faturalarının yarısının Hazinece karşılanması amaçlanmıştır.

Kanun Teklifine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-3250.pdf linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.