Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Engelli ve Hamile Personeli İlgilendiren Karar

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Esen ve Hacı Bayram Tonbul imzalı resmi yazıda 29 Mayıs 2020 tarih ve 31139 Mükerrer Sayılı Resmi Gazete'de, COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile ilgili 2020/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığı hatırlatıldı.

Bahsedilen Genelgede 60 yaş ve üzeri olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunan personelin idari izinli sayılacağı belirtilmiş ve 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla kamu görevlileri göreve çağırılmıştır.

Memur-Sen’in yayınladığı talep yazısında 1 Haziran 2020 tarihinde göreve çağırılan personel içerisinde bulunan engelli personelin, hamile ve yasal süt iznini kullanan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmalarını sağlayacak yasal düzenlemenin ivedilikle yapılması talep edilmişti.

Bu talebe kayıtsız kalınmadı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 66836956-010.07.01-19531 sayılı İdari İzin konulu İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzalı resmi yazıda COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç, istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin; gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde, ilgide kayıtlı Genelge çerçevesinde idari izinli sayılmasının Sayın Cumhurbaşkanı tarafından uygun görüldüğü bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.