Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili öğretmen okullarda şiddet

Engelliler 17 Aydır Tayin Bekliyor!

Sınav sonucunda atanan başta engelli personeller olmak üzere ve diğer personellerin tayin isteği ile ilgili anayasal bir hak ve düzenleyici hükümler bulunmasına rağmen taleplerine herhangi bir cevap verilmemiştir. Bu süreçte konu ile ilgili Bakanlık yetkililerine konu aktarılmış sendikalar tarafından talepte bulunulmuş, tayin isteği dilekçeleri gönderilmiş, CİMER üzerinden başvurular yapılmış, Türkiye Büyük Millet Meclisinde soru önergesi verilmiş, sosyal medya üzerinden haklı talepler dile getirilmiş ancak bugün sonuçların açıklamasının 17'nci ayına rağmen Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı.

Bu süre zarfında hizmetli, memur, şef, şube müdürü ve öğretmenlerin tüm mazeret tayinleri gerçekleştirilmiş takvime bağlı yada bağlı olmaksızın tüm unvanların mazeret talepleri karşılanmıştır. Ancak unvan değişikliği sınavı sonucunda atanan başta engelliler olmak üzere, sağlık / aile / can güvenliği, engellilik vb mazeretleri bulunan teknik personellerin yer değiştirme talepleri ile ilgili bir adım atılmamıştır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasını taşıyan 30/6/2014 tarihli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik değişikliği başta olmak üzere engelliler ile ilgili anayasal hak Anayasa’nın 10. Maddesi, düzenleyici kanunlar 657 Sayılı D.M.K.’nun 72. Maddesi, yönetmelik hükümleri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Ek-3 Maddesi, hukuki içtihatlar Danıştay Kararları ve önceki örnek Bakanlık uygulamaları MEB 2014, 2015 ve 2019 tarihli yazıları ile sınavlarda/tayinlerdeki engellilere yönelik yer değiştirme uygulamaları örnek teşkil edecek şekilde uygulanırken, Cumhurbaşkanımızın Engellilere verdiği tayin hakkını uygulamamaktadır. Bu konunun Cumhurbaşkanımıza iletilmesi ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Konu ile ilgili Yetkili Sendikanın ve Cumhur İttifakı içerisinde yer alan diğer sendikanın da sessiz olması çözüme katkı sunmaması anlaşılamamaktadır.

“Türkiye Yüzyılı programlarıyla, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın vizyonuna uygun; bir vatandaşın, bir seçmenin oyunun ne kadar önemli olduğunun daha iyi hissedildiği Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde teknik personellerin tayin talepleri bir an önce gerçekleştirilmelidir.

Bu minvalde Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasını taşıyan 3 Şubat 2023 tarih 32093 sayılı Resmi Gazete’de yürürlülüğe giren ve Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı (2023-2025) kapsamında yayınlanan 2023/4 Genelge’de belirtildiği üzere “Engelli Haklan Ulusal Eylem Planı (2023-2025) kapsamında yürütülecek faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarca yerine getirilerek alınan kararların hassasiyetle uygulanması hususunda gereğini rica ederim.” İbaresi bulunmasına rağmen engellilerin tayinleri uygulanmamaktadır.

2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanımızın engelliler ile ilgili yapmış olduğu düzenlemeler göstermiş olduğu hassasiyet engellilerin hamisi olması hasebiyle bu konuda da engellilerin bu mazeretinin gözetilerek olumlu bir sonuç ile nihayete erdirilmesini kamuoyunun yüksek olurlarına arz ediyoruz.

Sonuç olarak; Milli Eğitim Bakanlığında Unvan Değişikliği Sınavı sonucunda atanan engelli personeller başta olmak üzere tüm personelin kanundan kaynaklı tayin haklarından yararlandırılmasını ve tayin sürecinin ivedilikle başlatılarak mağduriyetin sona erdirilmesini bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.