Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Engelliler İçin Soru Önergeleri

‘’Türkiye’de İşitme engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar gündeme gelmektedir. İşitme engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak yaşamlarındaki ilave zorlukları azaltacaktır.’’ denilen soru önergesinde ‘’Türkiye’de işitme engelli kaç birey bulunmaktadır? İşitme engelli bireylerden ne kadarı biyonik kulak cihazlarından faydalanmaktadır? İşitme engelli bireylerden, biyonik kulak cihazlarını kullananların SGK ödemeleri yeterli düzeyde olmakta mıdır? İşitme kayıplı öğrencilerin öğretmenlerini anlamasını kolaylaştıran FM+ wireless sistemleri gibi cihazlar SGK ödeme kapsamına alınması öngörülmekte midir? İşitme engelli çocukların sosyal hayatta ön yargıyla karşılaşmaması için ne gibi politikalar izlenmektedir?’’ sorularının yer almaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplanması istenen soru önergesi bir hayli dikkat çekici.

ENGELLİLER İÇİN KANUN TEKLİFLERİNİN DETAYI

‘’İşitme engelli öğrencilerin eğitim müfredatında yer alan ders sayısı kaçtır? Bu derslerin ne kadarını atölye dersleri oluşturmaktadır? Mesleki eğitim nitelikli derslerin artırılması planlanmakta mıdır? Öğrencilerin sosyal becerilerinin geliştirilmesi için eğitim faaliyetleri düzenlenmesi planlanmakta mıdır? 2018-2020 yıllarında E-KPSS kadrolarında kaç adet işitme engelli personel kadrosu verilmiştir? 2020 E-KPSS sınavı sonrasında bir sonraki sınav dönemine kadar kaç adet engelli memur ataması yapılması öngörülmektedir? Engelli memur kadrolarının kaç tanesi işitme engelli personellere ayrılmıştır? İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak özellikle sanayi türü işletmelerde çalışan işitme engelli personel sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmakta mıdır? İşitme engelli bireylerin gürültülü ortamlarda çalışabilmesi için işverenlere teşvik ödemesi yapılması planlanmakta mıdır? Planlanan bir teşvik varsa bunun mahiyeti nedir?” sorularının yer aldığı soru önergede Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Çalışma ve Sosyal Bakanı Güvenlik Zehra Zümrüt Selçuk’ün cevaplandırması bekleniyor.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, konuya ilişkin ''Engelliler Haftası: Engellilik ve engelliler hayatın bir parçası. Onlarında bu dünyanın nimetlerinden yararlanma ve yaşama hakları vardır. Onlar tüm engelleri aşacak güçte,yeterki siz onlara engel olmayın ve onları kabul edin. Engelliler kimseye muhtaç olmadan çalışmak ve yaşamak için iş istiyorlar. Bu onların hakkı. Bu nedenle EKPSS ye girdiler ve Kamudan kendileri için ayrılmış kadrolara atama bekliyorlar. Haklarını istiyorlar.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.