Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Engelliler Memur Atamasında Önemli Gelişmeler

KamuMeb.net - Görüşmenin ardından Türkiye Engelliler Platformu Ankara İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada ‘’atanamayan engelli memur adayları tarafından merak ve heyecanla beklenen görüşme sona erdi. Atanamayan engelliler gurubunun 8-9-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı görüşmeler de olumlu bilgiler alındı. Başta MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram gibi önemli milletvekillerinden alınan randevuya istinaden 'engelli kotasının artması,10 bin engelli atamanın yapılması' konusunda ısrarlı talebimizi ilettik. Atanamayan engellilerin sabrı kalmadığını, artık son çare olarak grev yapılmasına mecbur bırakıldığımızı belirttik. 

Tarafımıza iletilen bilgiler şu yönde; 

Meclis kulis ve parti içi görüşmelerde kamuda engelli kotasının artması yönünde çalışmalar Ekim 2019 sonunda görüşülecek. Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi gurubu 'kamuda engelli kotasının %5 olmasına' sıcak bakıyor. Engelli Kotası %5'e KESİN olarak çıkacaktır. Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde engelli ataması yapılacağını doğruladık.

Mecliste yaptığımız görüşmede Temmuz veya Ağustos ayında yapılacak atamayla ilgili sayı verilmedi fakat Türkiye Engelliler Platformu olarak Devlet Personel Başkanlığı'ndan aldığımız bilgilere göre 4 bin civarında bir alım olacağı bilgisini almıştık.

Bu süre zarfında mevcut hükümet açısından grev yapma kararının hoş karşılanmayacağını, verilen sözler tutulmadığı taktirde grev yapma kararını istenildiği zaman yapabildiğimiz hatırlatıldı. Atanamayan engelliler olarak verilen sözler karşısında herhangi bir gelişme olmadığı taktirde grev alma kararını Ağustos 2019 tarihine aldığımızı belirtiyor. Bundan sonra ki süreçte, istenilen sonuca ulaşılmadığı zaman Meclis görüşmesi yapmadan grev yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’ denildi.

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada “Ülkemizde engellilerimizin ciddi sorunları vardır. Engellilere devletçe sağlanan desteğin AKP iktidarı tarafından aile gelirlerine endeksli değerlendirme sonucu kesintiye uğraması mağduriyetler yaratmaktadır. Ayrıca, 2018 yılında işe girmek için sınava başvuran 100 bine yakın engelli bireyden işe girmeye hak edenlerin dahi ataması yapılmamıştır. 2019 yılı normal KPSS takvimi yayınlandığı hâlde EKPSS takvimi hâlen yayınlanmamıştır. 10 bine yakın engelli üniversite mezunu iş istihdamı sağlanmasını beklemektedir. Engelli öğretmenler de Millî Eğitim Bakanlığından, kontenjanı artırıp atama sağlanmasını istemektedir. Bakanlık ve kurumlarda boş engelli kadrolar olmasına rağmen atamaları neden yapılmamaktadır? Kamuda çalışan engelli kotası da yüzde 3’ten en az yüzde 6’ya çıkarılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mağdur 5 yıl önce

Tercih kılavuzunun tarihi belli olsun artık sıkıldık beee belli olsun artık herşey