Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı EYT memurlar Mahmut Özer

Engellilerden Harç ve Kart Ücreti Alınmaması Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Teklif ile, ÖSYM tarafından engellilere yönelik yapılan sınavlarda adaylardan istenen sınav ücretlerinin alınmaması bu adayların sınava girdiği ortamların fiziksel özelliklerinin uygun olması ve iki yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının her yıl yapılması boş kadroların doldurulması ve engellilerin ehliyet ve pasaport gibi değerli evraklarından harç ve kart ücreti alınmaması amaçlanmaktadır.

Devlet Memurları Kanunu'nun 53'üncü maddesinde değişiklik yapılarak; ÖSYM tarafından engellilere yönelik yapılan sınavlarda adaylardan istenen sınav ücretlerinin alınmaması ve bu adayların sınava girdiği ortamların fiziksel özelliklerinin uygun olması gerekir. Bunun yanında 2 yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın her yıl yapılması, boş kadroların doldurulması açısından uygun olacaktır.

Harçlar Kanunu'nun 85'inci maddesinin birinci fıkrasında değişiklik yapılarak; engelliler, pasaport alımında uygulanan harçlardan muaf tutulmaktadır.

Harçlar Kanunu'nun ''9 Sayılı Tarifesi''nde yer alan ''H grubu ehliyetleri için harç ödenmesi'' uygulaması bu kanun teklifinin 7'nci maddesi gereği yürürlükten kaldırılmıştır.

14 Temmuz 1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53'üncü maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesine ''sağlamak suretiyle'' ibaresinden sonra gelmek üzere ''her yıl'' ibaresi ve aynı fıkraya ''Bu sınavlar için adaylardan herhangi bir ücret alınmaz'' şeklinde cümle eklenmiştir.

492 sayılı Kanunun 85'inci maddesinin birinci fıkrasına ''h'' bendinden sonra gelmek üzere ''yüzde 40 ve üzeri engelli olduğu doktor raporuyla tespit edilmiş engellilere verilecek olan pasaportlar'' şeklinde bent eklenmiştir.

492 sayılı Kanuna bağlı (9) sayılı Tarifenin ''II-Sürücü belgesi harçları:'' bölümünün (c) bendinde yer alan ''ve H sınıfı'' ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.