Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Engellilere Öncelik Tanınması Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Teklif ile; 'bakıma ihtiyacı olan engelli' kapsamının, %50 üzeri engelliliği içerecek şekilde oluşturulması hedeflenmekte, engellilerin rapor alım süreçlerinde özel araçlar ile ulaşım öngörülmekte ve sağlık kuruluşlarında öncelikli hizmet alım olanağı getirilmektedir.

24 Mayıs 1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ''Bakıma İhtiyacı Olan Engelli; resmi sağlık kurulu raporu ile engellilik oranının %50 ve üzerinde olduğu belgelendirilen kişiyi'' şeklinde değiştirilmiştir.

2828 sayılı Kanuna ''Engellilik oranının %50 ve üzerinde olduğunu resmi sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek üzere yetkili sağlık kuruluşlarına erişim talebinde bulunan kişilerin sağlık kuruluşlarına ulaşımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının tahsis edeceği özel taşıma araçları ile sağlanır. Bu kişilere sağlık kuruluşlarında öncelik tanınır.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, bu maddenin yayımı tarihini izleyen altı ay içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınca müştereken hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.'' şeklinde ek madde eklenmiştir.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.