Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

Engellilere Yönelik Muafiyet ve Kolaylıklar Getirilmesi Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Teklif ile, tarımsal alet ve ekipmanlar ile sağlık hizmetlerinin sunumunda engellilere yönelik muafiyet ve kolaylıklar getirilmesi amaçlanmaktadır. Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılarak, engellilerin tarımsal alet ve ekipmanların satın alınmasında ve kiralanmasında vergi kolaylıkları sağlanmalıdır. Binek araç alımında uygulanan Özel Tüketim Vergisi indiriminin benzeri bir uygulama tarımsal alet ve ekipmanlar için de gerçekleştirilmelidir.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 69'uncu maddesine bir bent eklenerek, engellilere sağlık hizmetlerinde kolaylıklar sağlanması amacıyla ilaçlardan alınan ek ücretler kaldırılmalıdır.

6 Haziran 2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7'nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendine ''87.01 GTİP numalarında yer alıp tarımsal üretim amacıyla kullanılanların, engellilik oranı %60 veya daha fazla olan malul ve engelliler tarafından'' şeklinde alt bent eklenmiştir.

31 Mayıs 2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 69'uncu maddesinin birinci fıkrasına ''sağlık raporu ile belgelendirmek şartıyla engelli olanlar'' şeklinde bent eklenmiştir.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.