Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu uzaktan eğitim

Engellilere Yönelik Uzaktan Eğitim Modülleri Geliştirilecek

KamuMeb.net - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk''2002 yılından bu yana engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamında yaklaşık 10 kat artışı gerçekleştirerek, bugün memur olarak istihdam edilen engelli birey sayısının 56 bine ulaşmasını sağladık. Yine özel sektörde getirdiğimiz kotalarla özel sektörde bu rakam yaklaşık 122 bin ve totalde engelli istihdamımız 180 bini aşmış durumda. Engellilerimizin sadece kamuda değil, özel sektörde istihdamı için de ayrıca tedbirler aldık. 2008 ve 2014 yılında yapılan yasal değişiklikler ile engelli istihdamının sağlanması ve arttırılması ile ilgili özel sektöre verilen destekleri artırdık.

Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın istihdamlarına yönelik alternatif yollar geliştirmeye de devam ediyoruz. Özel sektör iş birliği ile İşe Katıl Hayata Atıl Projesi'ni başlattık. Engelli İş Koçluğu uygulaması ile de yaklaşık bin engellimize sürdürülebilir istihdam sağladık. Bu uygulamayı İŞKUR bünyesinde tüm illerimizde yaygınlaştıracağız. Yine, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında engellilerimize yönelik uzaktan eğitim modülleri geliştireceğiz. Engelli vatandaşlarımızı mesleki eğitim kurslarından daha fazla yararlandırıp istihdam edilebilirliklerini arttıracağız. 2019 yılı sonuna kadar 2 meslekte 2 modülün hazırlanmasını sağlayacağız. Ayrıca Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetlerini de tekrar gözden geçireceğiz." dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.