Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel Ramazan Pidesi Malzemeleri MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Engellileri İlgilendiren Burs/Öğrenim Kredisi Başvuruları Duyurusu

KamuMeb.net - Yurt İçinde Eğitim Gören Öğrenciler İçin; Öğrenci Öğrenim/Katkı Kredisi ve Burs Ödeme Bilgileri, Öğrenim/Katkı Kredisi Borç Sorgulama, Burs ve Öğrenim Kredisi Alan Öğrenci Listesi(ÜNİVERSİTELER İÇİN), Kamu Kurum ve Kuruluşları Bursları, Üniversite Burs Kontenjan Girişi (Üniversiteler İçin), Yurt Ücreti Ödeme gibi e-Hizmetler bulunmaktadır.

Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrenciler İçin; Genel Bilgiler, Kredi Bursum Yattı Mı?, Kredi Borcunu Sorgula, Öğrenci Belgesi, Noter Kefaletname, Öğrenci Başarı Belgesi gibi e-Hizmetler bulunmaktadır.

Engellilerin her zaman yanında olan Kredi Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada ''Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunup "%40 ve üzeri engelli" olduklarını beyan eden öğrencilerin durumları T.C. Sağlık Bakanlığı "Ulusal Engelliler Veri Bankası" üzerinden kontrol edilecektir. Engel durumuna ilişkin Ulusal Engelliler Veri Bankası'nda kaydı bulunmayan öğrencilerin başvuruları öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınacaktır. Bu sebeple 31 Ekim 2019 tarihine kadar %40 ve üzeri engel raporuna sahip öğrencilerin rapor aldıkları sağlık kuruluşlarına müracaat ederek rapor bilgilerinin Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemine işlenmesini talep etmeleri büyük önem taşımaktadır.'' denildi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUZAFFER TURAN 5 yıl önce

Üniversitede okuyan iki cocuğum var bende engelim yuzde kırk raporum var yardımcı olursanız mumnum olurum

Avatar
Abdulnasır 5 yıl önce

Engelli iş ilanları

Avatar
Murat karataş 5 yıl önce

Emekli engelliyim