Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Engellilerin Refah Düzeylerinin Artırılmasına Yönelik Çalışmalara ve Engelli İstihdamına İlişkin Soru Önergesi

Birleşmiş Milletlerin geçmişte aldığı kararlar neticesinde engellilerin topluma tam ve eşit şekilde kazandırılıp, toplumun bir parçası haline getirilmesi amaçlanmıştır. BM'nin bu amacına uygun olarak Anayasa'mızda da eşitlik konusunda değişiklikler yapılmıştır. Kamuda işçi kadrosunda %4, memur kadrosunda %3 ve özel sektörde %3 olan engelli kontenjanı, işsiz engellilerin toplumla bütünleşmelerini engellediği gibi Anayasa da uluslararası karara da mugayir bir durum teşkil etmektedir.

Buna göre genel nüfusa oranı %12,29 olan engellilerin istihdamı noktasında yaşanan sorunlar bağlamında;

1- Ülkemize engellilerin topluma daha da adapte olabilmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar var mıdır? Eğer varsa nelerdir?

2- Engellilerin refah düzeyinin daha da yükseltilmesi ve geçimlerini sağlayabilmeleri adına ne gibi adımların atılması planlanmaktadır?

3- Eğitim ve mesleki imkanlardan yeterince faydalanamayan engellilere yönelik yürütülen çalışmalar nelerdir?

4- İstihdam kotasının resmi raporlara, belgelere ve engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının taleplerine rağmen %6'ya çıkartılmamasının gerekçesi nedir?

5- İş gücüne katılımda engellilerin oranının artmasına yönelik çalışmalarınız var mıdır? Eğer varsa nelerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.