Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yetiştirilmek Üzere Yurt Dışına Gönderilecek Memurlara İlişkin Kontenjanlar

Görme Engelli Öğrenciler İçin Yapılan Çalışmalara İlişkin Soru Önergesi (12 Temmuz 2021)

Ulusal basında (Barış Pehlivan, 06.07.2021) yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 26 Mart 2021 tarihinde, güvenli okullaşma ve uzaktan eğitim projesi (P173997) görme engelli öğrenciler için sesli betimleme montajı ve braille anlatım ile hazırlanmış video üretimi hizmet alım ihalesi Üstün Arıcılık Hayvancılık Tarım Ürünleri A.Ş. adlı firmaya 975 bin liraya verildiği haberleri Bakanlığın resmi web sitesinde de yer almaktadır.

1- Bakanlık bütçesinde görme engellilerin okuma ihtiyaçlarını gidermek için ayrılan bütçe ne kadardır, bu rakamın Bakanlık bütçesine oranı nedir?

2- 2003-2020 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılan ve bastırılan sesli ve kabartma kitap sayısı kaçtır?

3- Bakanlığınız tarafından görme engelli öğrencilere yönelik yapılan projeler için ayrı ayrı belirtmek suretiyle nelerdir?

4- Söz konusu proje profesyonel bir şirkette mi yaptırılmaktadır? Yoksa her zamanki gibi ihaleler kimi kriterler gözetilmeksizin yandaş şirketlere mi verilmektedir? Bı şirketin tercih edilme sebebi nedir?

5- Son 5 yılda yıllar bazında Bakanlığınızca toplam kaç ihale yapılmıştır? Bahse konu ihaleler hangi usul ve esaslara göre yapılmıştır?

6- Son 5 yılda yıllar bazında verilen en yüksek ve düşük teklifler ne kadardır? Bahse konu olan teklifler hangi firmalar tarafından yapılmıştır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-48189s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Görme Engelli öğrenciler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.