Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Hasta Bezi Ödeme Tutarına ve SUT Fiyatlarının Güncellenmesi Talebine İlişkin Soru Önergesi (7 Kasım 2022)

Binlerce vatandaşımız çeşitli hastalıklar nedeniyle hasta bezi kullanmak durumunda kalmaktadır. Tıpkı ilaç gibi hasta bezinin de belirli bir tutarının SGK tarafından karşılanması gerekmektedir. 1 Haziran 2022 tarihine kadar hastalar, hasta bezlerini SGK ile anlaşmalı satış merkezleri ve eczanelerden temin edebilmektedir. Ancak 1 Haziran'da yayınlanan tebliğ değişikliğiyle vatandaşlara günlük 4 adedi geçmemek üzere sağlık raporunda öngörülen kullanım adedi doğrultusunda, aylık nakdi olarak ödeme yapılmaya başlanmıştır. Yapılan ödeme ise günlük 4 adet bez kullanımı karşılığında aylık toplam yalnızca 243 TL'dir. Oysa günlük 4 bez kullanan bir hastanın ödemek durumunda kaldığı tutar en az bin 200 TL olmaktadır. Biraz daha iyi bez kullanıyorsa 2 bin TL'yi bulabilmektedir.

Bir yandan da enfeksiyon nedeniyle bu tutarlar her ay artmaya devam etmektedir. SGK ise Sağlıkta Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarını güncellemediği için vatandaşlarımızın mağduriyeti günden güne katlanarak devam etmektedir. SGK'nın bir an önce yapması gereken, SUT fiyatını güncelleyerek vatandaşlara yapılan hasta bezi ödeme tutarını makul bir düzeye çekmektir.

Bu bağlamda;

1- Yoksulluk içindeki binlerce vatandaşımız, kendisine, yakınlarına ya da çocuklarına bu hasta bezlerini, bu desteklerle nasıl temin edecektir?

2- İlgili SUT fiyatlarında ne zaman güncelleme yapılması düşünülmektedir.

Soru Önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-73991s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.