Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İşitme Engellileri İlgilendiren Açıklama

Bilindiği üzere Aile, 7 Haziran tarihi Türk İşaret Dili Bayramı olarak kutlanmaktadır. Günün anlam ve önemine dair Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklama yaptı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Erişilebilir Aile ve Çalışma (@erisilebilirTR) sosyal medya hesaplarından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tüm haberlerinin erişilebilir olarak yayınlanacağını duyurdu. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak işaret dilinin yaygınlaşması konusunda önemli çalışmalar sürdürdüklerini belirten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; bu konuda “Erişilebilir Aile ve Çalışma” ismiyle sosyal medya hesapları açıldığını, bu hesaplarda Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tüm haberlerinin işitme ve görme engelliler için erişilebilir formatta sunulacağını söyledi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 56 Türk İşaret Dili Tercümanını istihdam ettiklerini, yapılacak bir sınav sonrasında yeni alımlarla bu sayıyı arttıracaklarını kaydeden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağırların, İşitme ve Görme Engellilerin Yayın Hizmetlerine Erişiminin İyileştirilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in 11 Ekim 2019 tarih ve 30915 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

İşitme engellilere yönelik hizmetlere ilişkin bilgi veren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin temsilcilerinin katılımıyla “Türk İşaret Dili Uygulamalarının Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılmasına Yönelik Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son olarak Alo 183, Alo 144 ve Alo 170 Çağrı Hatlarında Türk İşaret Dili bilen personel görevlendirilerek, işitme engelli vatandaşlarımıza görüntülü hizmet verildiğini hatırlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.