Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzman yardımcısı

Kamuda Boş Engelli Kadrosu ve Atama Bekleyen Ziraatçılar Açıklaması

Kamuda boş binlerce engelli kadrosu varken ve çok sayıda engelli işsizken, atama yapılmadığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah nasip eder iktidar olursak göreceksiniz o kadroları bütün engellilere hakkaniyetle adalet ölçüsü içinde teslim edeceğiz. Onlar da çalışacak, üretecek, alın teri dökecek, evlerine helal ekmek götürecek. Ne zaman? Bizim iktidarımızda, Millet'in iktidarında." dedi.

Özel eğitim kurumlarının engellilere hizmet verdiğini kaydederek bu kurumlara 2006 yılında engelli başına bir asgari ücret tutarı ödeme yapılırken bugün bu tutarın asgari ücretin yüzde 20'sine kadar indiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün bir tebliğ yayımlandı, yüzde 35 zam yapmışlar ücretlere. Asgari ücret yüzde 50 arttı, elektrik fiyatları yüzde 127, mazot yüzde 50 arttı. Bu insanlar nasıl yapacaklar bu eğitimi? Engellinin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var. Bütün engelli anne babalara sesleniyorum, bizim iktidarımızda görecekseniz bütün engelliler okullarında rahat, huzur içinde eğitim alacaklar, devlet her türlü desteği yapacak onlara. O çocuklar mezun olduklarında da inşallah işleri hazır olacak ve çalışacaklar." dedi.

Atama bekleyen ziraatçılarla görüştüğünü söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ziraatçılar da bana geldiler. 'Siz dillendirirseniz beyefendi duyabilir. O, sizi dikkatle dinliyor.' dediler. Dikkatle dinleyecek tabii, çünkü doğruları sadece ben ona söylüyorum. Başka kimse doğruları söylemiyor ona." dedi.

Ziraatçılar için 2 yılda bir KPSS yapıldığını ve geçerlilik süresinin dolmasına 6 ay kalmasına rağmen atama yapılmadığını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarım Bakanı'na bakmak lazım. Tarım Bakanı'nın bunları atama kapasitesi, bilgisi, becerisi, gücü var mı? Bunların hiç birisi yok. Büyük ihtimalle Tarım Bakanı, 'Pazarda limon satın. Siz bir de mühendissiniz, Ziraat Fakültesini bitirdiniz. Limon satın, tarım işiyle uğraşın.' diyecektir. 'Devlette çalışmak bir kızıl elmadır.' diyor. Doğru, ayrıcalıklı bir iş olabilir. Sınava girdi, KPSS'yi yapan devlet, başarılı olan mezun ziraat mühendisi var. Bunları istihdam et. 'Hayır istihdam etmeyeceğim.' diyor. Benim onlara, Tarım Bakanı'na tavsiyem, bir yerde mutlaka toprağı eşelesinler. Beyefendi eşelemekten çok memnunsa, git sen eşele. O kişi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Toprakla da ağaçla da bitkiyle de hayatın her alanıyla da uğraşır. Senin görevin ona istihdam olanağını sağlamaktır, onunla dalga geçmek değil." dedi ve iktidarlarında, atama bekleyen ziraat mühendisi ve teknisyenlerinin, kırsal bölgelerde istihdam edileceklerini ve bu meslek grubuna her türlü imkanı sunacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti ve MHP'nin sizi sürüklediği çıkmaz yoldan bu kardeşiniz kurtaracaktır. Hiç endişe etmeyin. Herkesin hakkını hukukunu savunacağız. AK Parti'li, MHP'li ayrımı yapmayacağız. Kim devleti soyuyorsa araştırıp bulacağız.

Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşamadık. Dolar artar zam gelir, dolar düşer yine zam gelir. Dolar yükselince zam yapıyorsun anladık, dolar düşünce niye zam yapıyorsun. Hazine tam takır ondan mı? Galiba trafik sorununu böyle çözecekler. Öyle anlaşılıyor. Elektriğe yüzde 127 zam. Dondurucusu olan bir esnafı düşünün, yüzde 127 zam geldiğinde bu adam ne yapacak. Dükkanın kirası, çalışanın masrafı var. Nasıl geçinecek bu esnaf. Aile işletmeleri var. Denizli Babadağ Kelleci Mahallesi'nde çok sayıda kişi fason iş yapıyor. Elektriğe gelen yüzde 127 zamdan sonra yüzde 90 fason işletmeler kapatıldı. Belki kimse bunların farkında değil. Belki bunların tamamı AK Parti'ye oy verdiler.

Aralık başında faiz 22,70'e çıkıyor. Ocak başında, yeni, devletin 5 yıllık borçlanma faizi 22,70'ten 26,34'e çıktı. Hani faizler düşüyordu? Bu faizleri kim ödeyecek? 84 milyon ödeyecek. Faiz artıyor, dolarda yükseliyor. Yani bu vatandaş iki ayrı yerden negatif etkileniyor, geliri eriyor, fakirleşiyor. Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan'dır. Hiç kimse unutmasın. Öyle 'Faize karşıyım, faiz olmaz.' bunların hepsi hikaye. Çıksın şunu söylesin 'Ey Kılıçdaroğlu' desin ya da onun ifadesiyle 'Bay Kemal.' desin. 'Sen faiz yükseldi diyorsun, devletin borçlanma faizi senin dediğin rakamlar değil, tersine düştü.' desin. 'Sen doğruları söylemiyorsun.' desin. Diyebilir mi? Diyemez. Duyabilir mi? Duyamaz. Haksızlık olduğunu biliyor mu? Biliyor. Kime hizmet ediyor. Açık ve net söylüyorum, tefecilere hizmet ediyor, 84 milyona değil. Dolar baronlarına hizmet ediyor, vatandaşa değil." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.