Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Kamudaki Engelli Personel İstihdamına ve Engelli Öğretmenlerin Sayısına İlişkin Soru Önergesi

2018-2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre 500 engelli öğretmen adayının göreve atanacağı açıklanmıştır. Engelli öğretmen adayları bu sayının yetersiz olduğunu, kendileri için en az 2000 kişilik bir kontenjan talepleri olduğunu dile getirmektedir.

1- 2021 yılı itibarıyla ülkemiz genelinde Engelli Öğretmen Ataması bekleyen kaç vatandaşımız vardır?

2- 2020 yılında engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdam edilmesi gereken orana ulaşılmış mıdır? Kaç vatandaşımız ilgili kadrolarda istihdam edilmiştir?

3- Engelli vatandaşlarımızın mağduriyetleri ne zaman giderilecektir?

4- 2021 yılı Haziran ayında istihdam edilmeyi bekleyen Engelli Öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda en az 2000 kişilik atama ilanı yapılacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Domates06 3 yıl önce

kamuya sadece engelli öğretmen değil, 50.000 ortaöğretim 20.000 önlisans ve 14 lisanstan başvuru var. enaz orta öğretimden alındı. ayrıc alımlar başvurularla orantılı olmalıdır. türkiye nüfusunun %7,5 engelli anccak kamuya alım %3 öncelik bu değişmelidir. yani kamu ya en az %6 alım olmalıdır!!!