Öne Çıkanlar salgın

Kamudaki Engellilerden 3600 Ek Gösterge Talebi

KamuMeb.net - Engelsiz Sağlık Çalışanları Sendikası (Engelsiz Sağlık-Sen) Genel Başkanı Kenan Önalan, "Engellilerin maliyetli bir yaşamı olduğu için emeklilik de ona göre planlanmalı. 3600 ek gösterge olduğu zaman 15 yıldan sonra emeklilik cazip olacaktır. Kadrolar boşalacak yerine başka engelli gelecektir.'' dedi.

Engelsiz Sağlık Çalışanları Sendikası (Engelsiz Sağlık-Sen) Genel Başkanı Kenan Önalan, "Engelliler 15 yılda emekli olabiliyorlar ve emekli oldukları zaman geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Çünkü engellilik maliyetli bir şey. Bu konu mevzuatta yeniden düzenlenmeli. Örneğin, engellilerin 3600 ek göstergeye dahil edilmesi ya da engelli emekli maaşının daha yüksek olması gibi çözümler olabilir. Engellilerin kullandıkları telefon bile özelliklerinden dolayı daha maliyetli olabiliyor ya da görme engelli için evde konuşan bir kombi ihtiyacı olabiliyor. Engellilerin maliyetli bir yaşamı olduğu için emeklilik de ona göre planlanmalı. 3600 ek gösterge olduğu zaman 15 yıldan sonra emeklilik cazip olacaktır. Kadrolar boşalacak yerine başka engelli gelecektir. Memuriyette çalışma kotasının en az yüzde 4'e çıkarılmasını istiyoruz. Devlette ihtiyaç çok azaldı, kota dolmak üzere. Kota dolunca engelliler birkaç yıl sonra istihdam edilemeyecek duruma gelecek. Yeni mezunlar iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacak. Bu konuda yapılacaklarla ilgili yetkililerle bir araya gelinip çalışılması gerekiyor." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEÇGÜL DEĞIRMENCI 4 yıl önce

Bu uygulamanin hayata gecmesi devrim olur lisans mezunlarina verilsin cunki yil olarak ne kdr calissanizda ayni maas veriliyor

Avatar
İsa karakuş 4 yıl önce

Ben temiz işte bu aile çalışmaları istiyorum ışitme