Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Ulusal Eylem Planı (2022-2026)

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Ulusal Eylem Planı (2022-2026)'nda; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, ''Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarının yapıldığı okullardaki öğrenciler, öğretmenler, aileler ve ilgili paydaşların artan ihtiyaçları ve çeşitlenen taleplerinin karşılanması amacıyla Bakanlığımızca pek çok çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmaların neticesinde hazırlanan Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Ulusal Eylem Planı (2022-2026) ile kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere ülke genelinde sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılması, izlenebilir ve denetlenebilir bir sistem oluşturulması hedeflenmektedir.

“Eğitim Öğretime Erişim”, “Eğitim ve Öğretimde Kalitenin Artırılması”, “Farkındalık ve Tutum Artırma” ve “Yasal Düzenlemeler” olmak üzere 4 (dört) politika alanından oluşan Eylem Planın hayata geçirilmesi ile alanda sunulan hizmetlerde uygulama birliği sağlanmasına, kişiler ve kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrencilerimize daha sistemli ve nitelikli eğitim hizmetlerinin sunulmasına katkı sağlayarak tüm öğrencilerimize, ailelerimize ve öğretmenlerimize faydalı olacağına inanıyorum.'' açıklaması yer almaktadır.

EYLEM PLANI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.