Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Koncuk'tan Kronik Rahatsızlıklar Raporu Açıklaması

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Salgın sürecinde, kronik hastalıkları olanların; hastanelerde ek iş yükü oluşturmaması için, belgelerinin e-nabızdan oluşturup kurumu ile paylaşmasının yeterli olacağı genelge ile bildirilmişti fakat çalışanlar, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan listede adı ve kodu geçen riskli bir hastalığı var ise bunu e-nabızdan aldığı durum raporu ve ilaç raporuyla kurumuna belgelendirip idari izinli sayılacağı belirtilmiştir.” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Kronik rahatsızlığı olan ilaç kullanan birçok vatandaşımızın e-nabızda kronik rahatsızlıkları görüntülenememektedir. Bu durumda kronik hastalığı olanlar sistemde yaşanan aksaklıktan dolayı raporunu kurumuna ibraz edemeyip idari izin alamıyorlar.” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA’ya verdiği soru önergesinde e-nabız sisteminde kronik hastalıkları olan vatandaşlarımız neden sistemde risk raporlarını göremiyor? E-nabızda yaşanan aksaklıklar için Bakanlığınıza bu süreçte ulaşan şikâyetler neden ivedilikle dikkate alınmıyor?” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Yayımlanan genelgede; kamu kurum ve kuruluşlarında kronik hastalığı bulunan çalışanların, e-nabız sistemi üzerinden hastalık durum belgesi alabileceği, sistem üzerinden belge alamayanların ise hastalık raporları ile aile hekimine müracaat edebileceği bildirilmiştir. Salgın sürecinde, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına neden biran önce sistemde iyileştirme çalışmaları yapılmamaktadır?” diyerek sözlerine son verdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, engellilerin rapor konusunu gündeme taşıdı ve raporların  6 aydan önce çıkmadığını savundu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Engelli heyet raporu olanların vergi indirimi için “Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kuruluşuna” başvuru yapması halinde vergi indirimi işleminin sonuçlanmasının ortalama 6 aydan önce bitmiyor ve raporlar bu süreden önce onaydan geçmiyor. Online sistemin hâkim olduğu kuruluşlarda işlemlerin geç sonuçlanması nedeniyle mağduriyet yaşanması içler acısıdır” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Hazine ve Maliye Bakanı  Berat Albayrak’a verdiği soru önergesinde, “Engelli vatandaşlarımızın vergi avantajından yararlanabilmeleri için gelirler ve giderler idaresine müracaatlarının akabinde kısa sürede gerçekleşmesi gerekirken sonuçlandırma neden uzun sürmektedir? Raporların incelenmesi ve derecelerinin belirlenmesi Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulunca yapılmaktadır. Online sistemin hâkim olduğu kuruluşlarda işlemlerin sonuçlanması neden uzun sürüyor ve vatandaş mağdur ediliyor? dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.