Öne Çıkanlar Şaban Ayı Sureleri Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Rapor Sürelerine İlişkin Yeni Karar

Bilindiği üzere rehberlik ve araştırma merkezlerinde 16 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitsel değerlendirme ve tanılama faaliyetlerine ara verilmişti. Rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından düzenlenmiş olan özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından Destek Eğitim Raporlarının bitiş tarihi 16 Mart 2020 -1 Eylül 2020 tarihleri arasında olanların, rapor sürelerinin 6 ay süre ile uzatılmasına karar verilmiştir. Amaç; olası bulaş riskinin azaltılması ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden faydalanan bireylerin olası mağduriyetlerinin engellenmesidir.

Bu kararın ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım yardımından ve engelli aylıklarından yararlanan engellilerin, rapor sürelerinin bitmesi durumunda mevcut raporların ikinci bir duyuruya kadar geçerli kabul edileceğini açıkladı.

Evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından yararlanan kişilerin süreli Engelli Sağlık Kurulu raporlarını belirli aralıklarla yenilemesi gerektiğini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasında rapor süresi dolan engellilerin, ikinci bir duyuruya kadar rapor yenilemek amacıyla hastanelere yönlendirilmemeleri ve hizmetlerin mevcut raporları ile devam ettirilmesi kararı aldıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.