Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri (65 Yaş Üstü Eğitim Personeli ve MEBBİS)

Normalleşme sürecinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren başladığı şu günlerde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri 15 Haziran 2020 tarihinde kapılarını tekrar açmıştı. Fakat bu merkezlerde çalışan 65 yaş ve üzeri kişiler henüz görevlerine başlamamıştı. Bu konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 35235946-410.07-E.7782710 sayılı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri (65 Yaş Üstü Eğitim Personeli ve MEBBİS) konulu 12 Haziran 2020 tarihli Genel Müdür Muammer Yıldız imzalı resmi yazının ayrıntıları belli oldu.

Söz konusu resmi yazıda; ''5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde faaliyette bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren destek eğitim faaliyetlerine devam etmesinin uygun görüldüğü hatırlatıldı.

Yapılan inceleme sonucunda; 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında söz konusu kurumlarda görev alan personellerde 65 yaş sınırı aranmadığı göz önüne alınarak; Covid-19 süresince ilgili birimler tarafından yayımlanan genelgelere uygun hareket edilmesi şartıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim personeli olarak görev almakta olan 65 yaş üstü kişilerin görevlerine başlayabileceklerinin değerlendirildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Alınması Gereken Önlemlere de yer verilmişti.

Kurumda Çalışan Personele Yönelik Alınması Gereken Önlemler

» Personele COVID-19 bulaşma ve korunma yolları hakkında bilgilendirme yapılmalıdır. Personelin belirtiler açısından dikkatli olması ve hasta olduklarını hissettikleri anda kurum yönetimi ile irtibata geçmeleri sağlanmalıdır.

» Kuruma girişte personelin ateşi ölçülmeli ve semptom sorgulaması yapılmalıdır. Ateşi 38 0C’dan yüksek olanlarla öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi belirtileri olanlar, COVID-19 tanısı alan veya temaslısı olan personel içeri alınmamalı, tıbbi maske takılarak COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilmelidir.

» Personel kendi aralarında ve öğrencilerle sosyal mesafeyi korumalı, arada en az 1 metre mesafe bırakılmalıdır. Öğrencilerle tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçınılmalıdır.

» Eller sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca uygun şekilde yıkanmalıdır. Eğer su ve sabun bulunamazsa el antiseptiği kullanılmalıdır.

» Eller ile gözlere, ağıza ve buruna dokunulmamalıdır. 

» Öğrencilerin özel durumu nedeniyle COVID-19 damlacık yolu ile bulaşması sık görülebileceğinden personel tıbbi maske ve gerektiğinde yüz koruyucu kullanmalıdır.

» Engelli öğrencilerin tuvalet temizliği sırasında tek kullanımlık eldiven kullanılmalıdır. Kullanım sonrası eldiven çöp kutusuna atılmalı ve eller su ve sabunla yıkanmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.