Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

RAM'ların Hizmet Sunmaya Başlaması Konulu Yazı

Genel Müdür Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda ‘’Dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de görülen COVID-19 salgını nedeniyle koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamında okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin eğitimlerinin aksatılmaması amacıyla 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitim çalışmalarıyla birlikte gerekli tedbirler alınmaya başlanmıştır. Öğrencilerimizin yüz yüze eğitim imkânından uzak kaldığı bu günlerde özel eğitim ve rehberlik hizmetlerine ilişkin ihtiyaçlarının giderilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu amaçla ülkemizde COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında olası bulaş riskinin azaltılması ve mağduriyetlerin engellenmesi amacıyla Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 15 Mayıs 2020 tarihli ve 7013415 sayılı Bakan Onayı ile özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından destek eğitim raporlarının süresi 6 ay uzatılmıştır.

Bakanlar Kurulu Kararı ile normalleşme adımlarından biri olan kamu kurum ve kuruluşlarında idari izin ve esnek çalışma modelinden Cumhurbaşkanlığı'nın 29 Mayıs 2020 tarihli ve 2020728 sayılı Genelgesi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personel I Haziran 2020 tarihinden itibaren, önceden olduğu şekilde görev yerlerinde çalışmaya başlayacaktır. Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında bulunanların ise Personel Genel Müdürlüğünün Personel Genel Müdürlüğü'nün 28 Mayıs 2020 tarihli ve 7193697 sayılı yazı ve Personel Genel Müdürlüğü'nün 1 Haziran 2020 tarihli ve 7259041 sayılı yazıda belirtildiği üzere idari izinleri 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

İllerde hizmet veren rehberlik ve araştırma merkezlerinde, rehberlik hizmetleri ile eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetlerinin sunumunda, maske kullanımına, fiziki mesafeye ve hijyen kurallarına riayet edilerek inceleme ve görüşme odalarında bir öğrenci/birey ve öğretmen olacak şekilde gerekli hazırlıkların yapılması önem arz etmektedir.

İllerde hizmet veren rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından, gerekli hazırlıkların yapılması, rehberlik hizmetleri ile eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetlerine ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyeceği tarihte başlanmasının sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.