Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Rapor Sahibi Milyonlarca Engelli Var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aldıkları engelli raporları sonradan değiştirildiği için mağduriyet yaşayan ya da tekrar incelendiğinde raporlarındaki “ağır engelli ibareleri” kaldırılanlarla ilgili sayısal verilerin açıklanması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'i yanıtladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Raporlarında ağır engelli ibaresi bulunan kişilerin engelli sağlık kurulu raporlarının heyet tarafından yeniden değerlendirilmesi kişilerin rapora itirazı halinde mevzuat kapsamında yapılmaktadır” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanlığı’nın yetkili hastanelerinden verilen ve elektronik ortamda veri tabanına aktarılan Engelli Sağlık Kurulu Raporları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın veri tabanında yer alan kayıtların birleştirilerek Ulusal Engelli Veri Tabanı oluşturulduğunu açıkladı.

2020 yılının Temmuz ayı verilerine göre Ulusal Engelli Veri Tabanında kayıtlı ve hayatta olan engelli sayısının 2 milyon 530 bin 376 olduğunu belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu rakamın Engelli Sağlık Kurulu Raporu almak için yetkili hastanelere başvurmamış ve hizmet almak için devletle temasa geçmemiş bireyleri kapsadığına dikkat çekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ulusal Engelliler Veri Tabanı kayıtları kapsamında; süreğen hastalıklar, ortopedi, görme, zihinsel ve işitme engelli olduğu doktor raporu ile tespit edilenlerin ilk sıralarda yer aldığını da açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bakanlığımıza bağlı 104 resmi bakım merkezimiz ve 277 özel bakım merkezimiz, Sağlık Bakanlığına bağlı ise 4 tanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere toplam 13 tane Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bulunmaktadır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de engelli bireylerin sayısının artması sebebiyle, bu bireylerin sorunlarına çözüm üretmek için daha çok çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarında istihdam edilen engellilerin sayısının, bu konuda getirilen engelli çalıştırılma zorunluluğu oranının çok altında olduğuna da dikkat çekerek engelli kotasının %3 ‘den %6 çıkarılması hususunda kanun teklifi verdiğini ifade etti.

Engelli yurttaşların sorunlarının yalnız engelliler haftasında hatırlanmaması gerektiğini ve iktidar tarafından engelli yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yapılmasının bir zorunluluk olduğunun altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikle kamu binaları ve yolları ile kaldırımların, engellilerin ulaşım şartları dikkate alınarak düzenlenmesini ve ayrıca engelli vatandaşlarımızın taleplerine karşı daha duyarlı olunmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli öğretmen, sağlıkçı ve memur atamalarında yeterli oranda alım sağlanması ile birlikte engellilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini de belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.