Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Renk Körü Olan Vatandaşların EGM Bünyesinde İstihdam Edilmesi Kanun Teklifi

Teklif ile; renk körlüğü olan vatandaşların da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim görebilmeleri ve istihdam edilebilmeleri amaçlanmaktadır. Söz konusu Genel Gerekçede ''Diskromatopsi (renkli görme bzukluğu), bir canlının görme merkezinde özel bir pigment molekülünün bulunmaması veya gerektiğinden az bulunması sonucu ortaya çıkan bir görme kusurudur. Bir çok Avrupa ülkesinde engel olmaktan çıkarılmış olmasına rağmen; kişinin yaşamı boyunca farkında olmadığı, ancak muayene ile saptanabilen, iş ve gücünü hiçbir biçimde etkilemeyen bu görme kusuruna sahip pek çok insan ülkemiz yasa ve yönetmelikler gereği, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalıştırılmamakta, bu nedenle sınavı kazanmış binlerce yurttaşımız sağlık kurulu raporu ile elenmektedir. Kanun teklifimiz ile diskromatopsili vatandaşlarımızın Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim görebilmeleri ve istihdam edilebilmeleri amaçlanmaktadır.'' denilmiştir.

4 Haziran 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'nun 4'üncü maddesinde yer alan ''sağlık şartları'' ibaresinden sonra gelmek üzere ''diskromatopsi (renk körlüğü) dışında eğitime ve göreve kabule engel herhangi bir sağlık sorunu bulunmayanların eğitim ve göreve alınmasına engel oluşturmamak şartıyla'' şeklinde ibare eklenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.