Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Ulusal Engelli Hakları Strateji Belgesi Eylem Planı (2018-2023)

Ülkemizde son yıllarda artan bir farkındalık ile engellilere yönelik çalışmalar hız kazanmıştır. Bu çalışmalar ülkemizde konunun doğal bir gereği olarak farklı bakanlıkların ve kurumların görev ve yetki alanları içinde yürütülmektedir. Bir diğer yandan bu çalışmaların gerçekleştirilmesi Engellilerin Haklarına ilişkin Sözleşmenin onaylanması ile birlikte ülkemiz açısından ayrıca bir yükümlülük halini de almıştır. Bu yükümlülükte esasen bu çalışmaların ortak bir payda ile şekillenip, daha sistematik ve izlenebilir hale getirilmesini gerektirmektedir. Ulusal bir strateji ve eylem planı, ülkemizde engellilerin haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda yasal, kurumsal ve uygulamaya yönelik yapılması gerekenleri bu ortak payda çerçevesinde belirlemek ve çalışmalarımızı izlemek için bir araç olarak düşünülmelidir. Bu kapsamda Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin ülkemizde tanıtılması, yaygınlaştırılması ve uygulanmasının teşvikinden sorumlu odak kurum olan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir strateji belgesi hazırlanmasına yönelik çalışmalar başlamış olup, hazırlık çalışmaları kapsamında paydaş kurum ve kuruluşların katılımları bir seri toplantı yapılması planlanmaktadır. Söz konusu toplantılar ülkemizin sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının konuyla ilgili bilgilendirilmesi ile işbirliği sağlanarak ortak bir bakış açısı ile bir yol haritası oluşturmak açısından büyük önem arz etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.