Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Yeni Engelli Ataması Yapılması Hedefleniyor

15 Kasım 2020 tarihinde yapılacak 2020 EKPSS öncesi atama yapılmasını talep eden atanamayan engelli memur adayları, seslerini duyurmak için büyük çaba sarf etti. Sonunda bu çabalar karşılığını buldu. 

En son başvuruları 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında alınan 2019-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih sonuçları 9 Ocak 2020 tarihinde açıklanmış; kamuya 165 ilköğretim, 396 Ortaöğretim, 448 Önlisans, 295 de Lisans mezunu olmak üzere toplamda 1304 engelli memur alınmıştı. Ön Lisanstan 20, Lisanstan 78 kontenjan boş kalmıştı.

Öte yandan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Mayıs 2020 Engelli ve Yaşlı İstatistikleri bültenine göre engelli memur açığı 7119 olarak belirtilmişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde soruları yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engellilerin atanması ve kısa çalışma ödeneği konularına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, atama bekleyen binlerce engelliyi ilgilendiren açıklamasında "amacımız aralık ayında bir atama daha yapabilmek. Ama bizim atama yapmamız kamu kurum ve kuruluşlarımızın o kotayı açmasıyla da alakalı. Ekim ayının sonuna kadar bu süreç tamamlanacak. Onların açtığı kotaya göre de biz atamamızı yapacağız." dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "bir sene boyunca 3.5 milyon kişiye kısa çalışma ödeneği uygulaması yaptık. 3.5 milyon kişiye ulaşan milyarlarca liralık operasyonu alnımızın akıyla tamamladık. Covid döneminde yapılan tüm desteklerin nakdi ücret desteği, normalleşme desteği, işsizlik ödeneği harcamalarının tutarı 32.8 milyar TL'ye ulaştı" dedi.

Aile ile çalışma bakanlıklarının birleştirilmesinin faydasını salgın sürecinde gördüklerini dile getiren Selçuk, sosyal yardımlaşma vakıflarına yapılan başvuruların hızlı bir şekilde SGK ve İŞKUR veri tabanında kontrol edilip kısa sürede sonuçlandırıldığını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2018 puanlariyla atama bekliyoruz 3 yıl önce

Üniversite mezunuyum 78 puanla atanamadım. Sınav öncesi atama bekliyoruz.

Avatar
ekpss atama 3 yıl önce

Üniversite mezunuyum 78 puanla atanamadım. Sınav öncesi atama bekliyoruz.