Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Zaaflar Belirlenmeli ve Çözülmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Bizde hiçbir komisyon formalite icabı kurulmaz, bilakis samimiyetimizin, inanmışlığımızın bir gereğidir. Bizler Memur-Sen olarak bu gerçeğin farkında ve şuurunda olarak hareket ettik. 2013 yılında Memur-Sen Engelliler Komisyonunu kurarak bilinci eyleme dönüştürdük. Çalışmalarımızı bir komisyona özgüleyerek daha verimli hale getirdik. Bizler fıtrat, merhamet ve adalet medeniyetiyiz. Bütün dezavantajlı gruplarda olduğu gibi engelliler karşısında da insani, tutarlı, adil bir yaklaşımı inanç değerlerimizden süzerek aldık.

Diğerlerini bilmem ama bizde hiçbir komisyon iş olsun diye öylesine, formalite icabı kurulmaz, bilakis samimiyetimizin, inanmışlığımızın bir gereğidir. Sorun yasalardan çok pratiklerdedir. Mesele, haklar konusunda eksikliklerin tamamlanması, uygulamalardaki sorunların da giderilmesidir. İlgili yönetmelikler etkin ve titizlikle uygulamalı, uygulamada ortaya çıkan sorun ve zaaflar belirlenerek çözülmelidir. Özellikle yasaları uygulamayarak ayrımcılığa neden olan kişi ve kurumlara karşı etkin tedbirler alınmalı, gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak bizler bir yandan üretilen politikaların medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz şuurla telif edilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Atılması gereken adımlara, geliştirilmesi gereken haklara odaklanarak, engelli haklarını insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak kabul ederek, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için hep birlikte yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, ''Memur-Sen ailesi her zaman toplumsal hayata ilişkin konularda öncülük eden bir kuruluş. Memur-Sen sendikal hareket içerisinde öncülüğüyle ve diğerlerine göre değil değerlerine göre hareket ederek gönüllerde farklı bir yer edinmiş durumda. Bazen masanın farklı taraflarında yer alsak da toplumsal olaylara bakış açımız Memur-Sen ile aynı konumda bulunuyor. Sadece engelli bireyler üzerinde değil kadınların, gençlerin ve emeklilerin örgütlenmesi adına da ciddi ve sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirdiğini yakından takip ediyorum. Ayrıca 2013 yılından bugüne engelli kardeşlerimiz ile ilgili gerçekleştirilen çalışmaları da oldukça kıymetli buluyorum.

Geçmişten günümüze ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte engelli kardeşlerimizin gerek çalışma, gerekse sendikal hayat içerisinde ‘Ben de varım’ dediği bir ortam var. İmkân verildiği zaman spordan, müziğe kadar birçok alanda başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin göğsümüzü kabarttığı bir ortam söz konusu. Bu bağlamda engelli bireylerin arkasında daha fazla durmak adına yeni ihtiyaç ve beklentileri dikkate alarak adımlar atılması konusunda da var gücümüzle çalışıyoruz. Kamu halihazırda çalışan 100 binin üzerinde engelli kardeşimiz bulunmakta. Bu sayıyı ortaya koyduğumuz politikalarla daha da artırmak için çaba sarf ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin sendikal faaliyetler çerçevesinde çalışma hayatı, sosyal faaliyetler, sağlık ihtiyaçları gibi birçok alanda birlik olarak bir kazanım etme çabasını da takdir ediyorum.'' dedi.

Engelli Memur-Sen Başkanı Eşref Karaaslan, ''Bizim gözümüzde engelli hakları sadece toplu sözleşme masasının konusu olmadığından, toplu sözleşme görüşmelerinden sonra da gerek siyasi iradeyle gerekse de konuyla ilgili kurumlar ve bu kurumların etkin bürokratları ile engelli hakları ve özellikle belli başlı konular üzerinde istişare ve çözüm uğraşlarımızı sürdürmekteyiz.

Asgari ücretten vergi muafiyeti sağlanmasıyla yok olan engelli vergi indirimi avantajı, ÖTV muafiyeti ile araç alımlarında limitin yükseltilmesi, protez, ortez gibi tıbbi yardımcı cihazlarda SGK katkı payının arttırılması veya tamamen kamu eliyle karşılanması, Öğretmenlik Meslek Kanunundaki eksiklikler, 2 yılda bir derece ve yeşil pasaport gibi engelli kamu çalışanlarının özlük haklarının daha da iyileştirilmesi gibi hususlarda ihtiyacı giderecek çözümler beklenmektedir. İmtiyaz değil adalet istediğimizin herkesçe anlaşılmasını istiyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.